Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Elitna prostitucija: Svodniku tri i pol godine zbog podvođenja

Na Županijskom sudu u Zagrebu utvrđeno je i to da je jedan od korisnika seksualnih usluga djevojaka bio i Tomislav Antunović, vlasnik poznatog hotela u Zagrebu

18 komentara

Muck Kuralić (51) nepravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog podvođenja i prisiljavanja na prostituciju, a mora vratiti i 91.500 eura te 10.000 kuna

Na Županijskom sudu u Zagrebu  utvrđeno je i to da je jedan od korisnika seksualnih usluga djevojaka bio i Tomislav Antunović, vlasnik poznatog hotela u Zagrebu. 

Drugooptuženi Reza Kozarac proglašen je krivim kao njegov pomagač, te je osuđen na pola godine uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Kuralić je uoči izricanja presude došao na sud, ali se brzo okrenuo i otišao, vidjevši okupljene novinare i fotoreportere.

Protiv Kuralića je svjedočilo  pet  djevojaka, koje su u  vrijeme dok su se, kako kažu, za njega prostituirale mahom bile 20-­godišnjakinje. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Četiri djevojke su tvrdile da ih je Kuralić od 2009. do 2011. na prostituciju prisiljavao prijetnjama. Međutim, sutkinja Sanja Mazalin koja je imala na raspolaganju mnoštvo SMS-­ova i snimki s mobitela, zaključila je da je prisiljavana bila samo jedna. Kod ostalih je, pak, objasnila je, riječ o djevojkama mlađima od Kuralića gotovo 30 godina, čiju je naivnost i povodljivost on iskoristio.

Djevojka koja se najgore provela prihvatila je da joj Kuralić plati operaciju povećanja grudi kratko nakon što su se upoznali.  Ali, ubrzo je tražio da mu vrati novac, a kako ga ona nije imala prijetio joj je da će joj "izvaditi  silikone" i "pobiti  obitelj". Nakon što ju je podvodio  po  Zagrebu, odveo ju je i u gradić  Dierdorf  u Njemačkoj gdje je za njega nastavila seksualno opsluživati mušterije u noćnom klubu Fina  erotica

Ostale djevojke Kurelić je osim u Zagrebu i Njemačkoj podvodio i u Vodicama. Većina ih je na sudu tvrdila da ih je ili ucjenjivao dugom ili prijetio da će svima ispričati čime su se bavile, pa neće moći, primjerice, računati na vojnu karijeru i slično.

Sutkinja Sanja Mazalin nije povjerovala da je doista bila riječ o klasičnoj prisili, osim u slučaju jedne koja je u Kuralićevom poslu ionako ostala najkraće, samo dva mjeseca, dok su se neke od ostalih prostituirale i dvije godine.

- One danas možda osjećaju da su bile pod prijetnjama, ali snimke s mobitela i SMS­-ovi pokazuju da je bila riječ o klasičnom poslovnom odnosu - kazala je sutkinja.

Sat vremena s djevojkama naplaćivali su od 100 do 300 eura, rijetko kada više od toga. Seksualne seanse nerijetko  su uključivale i dvije  odjednom, no sud je utvrdio da je veći dio toga išao Kuraliću. 

Osim toga, u Njemačkoj su djevojke bile u situaciji da same moraju plaćati porez, zaštitu, ulaznice u noćni klub i slične troškove. Novac su mu predavale na ruke, ali se u Vodicama događalo  da mu uplaćuju na tekući račun. Kuralić je tijekom cijelog suđenja tvrdio da su svjedočenja uglavnom bila lažna, prikazujući im se praktično kao "alternativni otac", objasnila je sutkinja.

Možda vas zanima i ovo:
Message