Obavijesti

News

Komentari 53

Brazilca na Paklenici ugrizao poskok, spasio ga helikopter

Brazilca na Paklenici ugrizao poskok, spasio ga helikopter
6

Nesretni je penjač čak dva sata čekao helikopter. U HGSS-u tvrde da je to zato jer helikopteru od poziva do dolaska na zadarsko područje iz Divulja treba sat do dva

VIDEO

Brazilca Alexandera Fernandeza (34), koji se s još dvojicom kolega u ponedjeljak navečer penjao uz Anića Kuk u Nacionalnom parku Paklenica, u utorak oko tri sata u noći ugrizla je zmija, a poziv u pomoć u Centar 112 stigao je tek u 6.10 sati. 

Nesretnoga penjača zmija je ugrizla dok se vraćao u podnožje stijene. Najprije su mu pomogli HGSS-ovci koji su mu do dolaska helikoptera imobilizirali natečenu nogu. Oko 9 sati helikopter ga je spustio na plato Paklenice, odakle je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu. U kolima je bila i liječnica HGSS-a koja mu je dala protuotrov. 

Nesretni penjač: Zadovoljan sam reakcijom GSS-a

- Više puta smo se izgubili dok smo se penjali uz stijenu,  a noćas dok smo tražili put za natrag, osjetio sam kako me nešto ugrizlo. Ispod kamena je bila zmija, a ja nisam bio prikladno obučen - rekao nam je Fernandez u bolnici. Dodao je da ga je jako boljelo,  a unatoč  višesatnom čekanju na helikopter zadovoljan je reakcijom GSS-a. 

'Poskok je bio mlad i nije uštrcao veliku količinu otrova'

Doktor Boris Dželavija kaže kako bi Brazilac bolnicu mogao napustiti u srijedu jer mu je stanje relativno dobro. 

- Najvjerojatnije je poskok bio mlad i nije uštrcao veliku dozu otrova. Srećom, nije ga ni ugrizao u krvnu žilu, nego u mišić lijeve noge - rekao je doktor Dželavija koji je zbrinuo pacijenta. 

U zadarskom HGSS-u su nam rekli da se na helikopter i inače mora tako dugo čekati jer mu od poziva do dolaska na zadarsko područje iz Divulja treba sat do dva vremena. 

GSS: Za bržu reakciju treba nam helikopter i u Zadru 

Zato ponavljaju opravdanost njihova zahtjeva da i u Zadru bude stacioniran jedan helikopter za spašavanja koji bi stalno dežurao i tako brže stizao do unesrećenih. 

Inače, HGSS je i u ponedjeljak navečer pomagao trojici Britanaca, jer ih je uhvatio mrak dok su se penjali uz stijenu, pa su im reflektorima osvijetlili put. Da ih nije pratila sreća, govori i podatak da su na povratku zalutali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini