Obavijesti

News

Komentari 64

Borbe i dalje traju, vojska u obračunu ubila 104 pučista

Borbe i dalje traju, vojska u obračunu ubila 104 pučista
1

Turska vlada preživjela je pokušaj udara, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će očistiti vojsku od urotnika. 'Turskom neće vladati vojska', rekao je pristašama koji su ga dočekali u zračnoj luci

VIDEO

Vojne operacije kojima se pokušava potpuno vratiti kontrola nad Turskom i dalje su u tijeku, a trenutni šef glavnog stožera turske vojske izjavio je u subotu kako su ubili 104 pučista, prenosi BBC. Vojska u Ankari pokušava preuzeti i punu kontrolu nad glavnim stožerom. 

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je da će očistiti vojsku od urotnika. Rekao je i kako je novi udar moguć u bilo koje doba i da ljudi moraju biti spremni.

- Platit će visoku cijenu za izdaju - rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju okrivljujući za puč vjerskog vođu Fethullaha Gulena koji živi u SAD-u.

Turske vlasti uhitile su 1563 pripadnika vojnih snaga širom zemlje nakon pokušaja udara, rekao je za Reuters neimenovani turski dužnosnik. Vojna frakcija u pokušaju zbacivanja vlasti upotrijebila je helikoptere i tenkove, blokirala mostove i preuzela nekoliko turskih medija. 

Da bi novi pokušaj udara u Turskoj mogao uslijediti u bilo kojem trenutku, objavljeno je u subotu ujutro na Twitter računu turskog predsjedništva, u poruci u kojoj se ističe kako je potrebno da ljudi i dalje ostanu na ulici. 

Privremeni zapovjednik turske vojske Umit Dundar, imenovan u vrijeme dok je glavni zapovjednik vojske general Hulusi Akar bio uzet za taoca, kazao je da je vojni udar u Turskoj propao, dodavši da su ubijena 104  pučista.

- Pokušaj vojnog udara je propao - kazao je on novinarima u Istanbulu.

On je u izjavi koju je uživo prenosio turski CNN ustvrdio kako su pobunjeni vojnici uzeli za taoce brojne vojne zapovjednike. Također je poručio kako je Turska zauvijek "zatvorila poglavlje" vojnih udara i da ga nikad više neće otvoriti. Brojni visoki vojni dužnosnici osudili su tijekom noći pokušaj udara kao "nelegalni čin" te pozvali pobunjenike da se vrate u vojarne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina