Obavijesti

News

Komentari 342

Erdogan i Milanović se vratili u Zagreb, turski vođa najavio je još veću suradnju dviju zemalja

Erdogan i Milanović se vratili u Zagreb, turski vođa najavio je još veću suradnju dviju zemalja

Erdogan se na Pantovčaku sastao sa Zoranom Milanovićem. Nakon izjava za medije odlaze u Sisak gdje će otvoriti novu džamiju i kulturni centar

PRATITE UŽIVO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
16.08

- Robna razmjena između Hrvatske i Turske je na rekordnoj razini od 846 milijuna dolara. Rekordna je, ali nedovoljno je to visoka razina. Vjerujem da će krajem 2022. premašiti tih velikih, ali nedovoljno velikih preko 800 milijuna. Vidjeli smo znatno ulaganje turskih tvrtki u Hrvatsku, koja je prepoznata kao atraktivno ulagačko odredište. Postoji svijet izvan EU i Hrvatska računa na taj svijet - poručio je pred predstavnicima hrvatskih i turskih kompanija predsjednik Milanović.

Dodao je kako vjeruje da će posjet turskog predsjednika dodatno učvrstiti povjerenje i suradnju između ove dvije zemlje.

- Ovo je godina kada se između Hrvatske i Turske slavi 30 godina diplomatskih odnosa i zbog toga sam iznimno zadovoljan. S predsjednikom Milanovićem smo imalo vrlo konstruktivne i produktivne sastanke, razgovarali o gospodarskim i trgovinskim odnosima, a vjerujem da ćemo tu suradnju još produbiti i unaprijediti prijateljstvo - istaknuo je turski predsjednik Erdogan.

Gospodarstvenicima je poručio kako moraju ekonomske i prijateljske veze ove dvije zemlje njegovati i ulagati napore za jačanje odnosa.

- Očekujemo od hrvatske vlasti da pomogne turskim poduzetnicima i gospodarstvenicima u smislu poboljšanja investicijske klime i smanjenja birokracije - naglasio je Erdogan.

15:51

Uskoro sastanak Plenkovića i Erdogana

Nakon što su otvorili Islamski centar u Sisku, Milanović i Erdogan su se vratili u Zagreb. Turski predsjednik je položio vijenac ispred Spomenika domovini, a trenutno sudjeluju na hrvatsko-turskom gospodarskom forumu.

Potom će se turski predsjednik u Banskim dvorima sastati i s premijerom Andrejem Plenkovićem, a Milanović će ga čekati na Pantovčaku, gdje je za tursku delegaciju organizirao svečanu večeru, na kojoj će sudjelovati i neki članovi Vlade - ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministrice poljoprivrede Marija Vučković i kulture Nina Obuljen Koržinek. Premijer, predsjednik Sabora i ministar obrane su se, podsjetimo, ispričali pa na večeru neće doći.

 

14:42

Svrgnuo je moćne generale pa sve protivnike bacio na ulicu: 'U Turskoj neće više biti korupcije'

Erdoğan je dokazao da islamisti mogu dobro upravljati. Ali, naravno, oni koji su imali najizravniju korist od Erdoğanova mandata bili su njegovo ključno biračko tijelo - siromašni i pobožni.

OVDJE PROČITAJTE DRUGI DIO FELJTONA O TURSKOM VOĐI

14:40

Erdogan ga je pozvao u politiku, bio mu je na svadbi, a onda ga je 'izbrisao': Sad vozim taksi...

Najbolji je strijelac u povijesti turske nogometne reprezentacije (51 gol), drugi na ljestvici po broju nastupa za istu (112), osvajač brončane medalje sa SP-a u Japanu i Koreji, osvajač Kupa Uefa, nekoć heroj nacije i najpopularnija osoba u cijeloj državi... A sad je vozač Ubera koji sa strane prodaje knjige...

OVDJE PROČITAJTE ŽIVOTNU PRIČU HAKANA SUKURA

12.59

Erdogana, koji u Turskoj zatvara novinare i vrši teror, dočekao sigurnosni spektakl u Hrvatskoj

Dolazak Erdogana u Zagreb bio je sigurnosni „spektakl” ravan dolasku Pape. Mjere zaštite dignute su na razinu kakvu viđamo jednom u desetljeću, na ogorčenje Zagrepčana. Budući da ga naši  lideri primaju s ushićenjem koje proizvodi  velika politička moć, a sagradio je i golemu eko džamiju i kulturni centar u Sisku, nemoguće je očekivati da će mu zamjeriti  bilo što. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 342