Obavijesti

News

Komentari 135

Erdogana, koji u Turskoj zatvara novinare i vrši teror, dočekao sigurnosni spektakl u Hrvatskoj

Erdogana, koji u Turskoj zatvara novinare i vrši teror, dočekao sigurnosni spektakl u Hrvatskoj
2

Budući da Erdogana naši lideri primaju s ushićenjem koje proizvodi velika politička moć, a sagradio je i golemu eko džamiju i kulturni centar u Sisku, nemoguće je očekivati da će mu zamjeriti  bilo što

VIDEO

Dolazak Erdogana u Zagreb bio je sigurnosni „spektakl” ravan dolasku Pape. Mjere zaštite dignute su na razinu kakvu viđamo jednom u desetljeću, na ogorčenje Zagrepčana. Budući da ga naši  lideri primaju s ushićenjem koje proizvodi  velika politička moć, a sagradio je i golemu eko džamiju i kulturni centar u Sisku, nemoguće je očekivati da će mu zamjeriti  bilo što. Ne bi oni to učinili ni da nije donor, ta; gdje god se na Balkanu pojavi kako bi obišao bivše pašaluke, primaju ga kao sultana (koji, usput budi rečeno, donosi novac i poslove) pa ćemo ukratko podsjetiti na neke njegove epohalne,  a ovom prigodom nepravedno zanemarene„dosege”. U njegovoj državi u zatvorima čami 38 novinara; to je više nego u Kini, Iranu i Eritreji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Erdogan stigao na Pantovčak 01:05

Lani je pred sud izveden 241 novinar, privedena su 73, ubijena jedna radijska voditeljica. Fizički je napadnuto 155 novinara.  Prije osam godina, nakon pokušaja državnog udara - kojega je osujetio Vladimir Putin, što je bio početak divnog prijateljstva -  Erdogan je zatvorio 180 medijskih kuća, pretvorivši Tursku u „najveći zatvor za novinare”.  Potom je uhitio 180 tisuća ljudi. To je staljinski kontingent. Na doživotnoj robiji zadržao je njih osamdeset i dvoje. Kurdskog pjesnika Ilhana Čomaka vlasti već 30 godina drže u zatvoru, osuđen je samo zbog pripadnosti PKK. Ipak, piše Newsweek, Erdogan je dobio prostor u New York Timesu da upozori kako "zlo vreba u svijetu", dok je u Guardianu i  Wal Street Journalu rado viđen kao autor tekstova o obrani demokracije. Neki američki državnik opisao je svojedobno diktatora Trujilla kao "kučkinog sina", ali, dodao je, "on je naš kučkin sin".

Erdogan se odlično uklapa u tu definiciju. Malo kojeg gosta tako rado vide i u Beogradu, i  Sarajevu, i u Zagrebu (Severina izaziva više kontroverzi): malo čiji telefon tako rado zovu i Bijela kuća i Kremlj. U Hrvatskoj na tamnu stranu njegove vladavine ovog pelivana upozoravaju samo novinari. Političari znaju da je priča o „demokratskim vrijednostima” samo retorička fraza ograničena dosega, rastezljiva poput kaugume. Erdogan, dočekan kao Gandi, tome je dostatan dokaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.