Obavijesti

News

Komentari 34

EU izbori: Bandić će podržati Milanovićevu kandidatkinju?

EU izbori: Bandić će podržati Milanovićevu kandidatkinju?
4

Bliska Bandićeva suradnica potvrdila je nagađanja kako on na predstojećim EU izborima planira podržati kandidatkinju na listi Kukuriku koalicije Višnju Fortuna

VIDEO

Gostujući u utorak navečer u emisiji Veto na Jabuci TV potpredsjednica Skupštine grada Zagreba i jedna od najbližih suradnica Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je sve glasnija politička nagađanja od proteklih dana kako gradonačelnik Zagreba na predstojećim europarlamentarnim izborima planira podržati kandidatkinju na, ni više ni manje, listi Kukuriku koalicije Višnju Fortuna.

Bandiću omogućuju većinu u Skupštini

Riječ je o potpredsjednici HSU-a i predsjednici gradske organizacije te stranke, ali istodobno i Bandićevoj gradskoj ministrici socijalnih pitanja. Fortuna je donedavno bila zastupnica u Saboru birana također na listi Kukuriku koalicije, a njezinih troje gradskih zastupnika omogućuje istodobno Bandiću većinu u Skupštini iako su i oni birani na listi SDP-a na proteklim lokalnim izborima.

- Osobno podržavam Višnju Fortunu na europskim izborima jer je riječ o osobi koja je itekako zaslužna za uspješnu socijalnu politiku u Zagrebu koja se vodi - rekla je u emisiji Veto Jelena Pavičić Vukičević koja nije željela niti potvrditi, ali niti demantirati da isto stajalište ima i njezin šef Milan Bandić.

Nakon izbora ušla s Bandićem u koaliciju

- Što on misli, to morate pitati njega, ali Višnja je prošla sve stepenice politike i zaslužuje mjesto u Europskom parlamentu kako bi se netko bavio umirovljeničkim i socijalnim pitanjima. Hoće li birači Milana Bandića glasati za nju, ja to ne znam, ali ih pozivam da izaberu Višnju Fortunu - rekla je Pavičić Vukičević koja nije željela diskutirati u emisiji kakvu poruku ovo šalje na političkoj sceni Hrvatske. 

Odbila je mogućnost kako je ovo vraćanje duga Višnji Fortuni za davanje podrške u Skupštini. Naime, Fortuna je, kao što je već navedeno bila dio SDP-ove koalicije na lokalnim izborima koja je išla kontra Bandića, da bi odmah nakon izbora ušla s njim u koaliciju.

- Normalno da su na državnoj razini u vlasti sa SDP-om i HNS-om, a ovdje s nama. HSU je stranka koja bilo gdje ide uz vlast kako bi brinula o umirovljenicima i socijalnim slučajevima, a ne ideologijama - rekla je Pavičić Vukičević.

Politički rat sa Zoranom Milanovićem

Fortuni su inače za ulaz u Europski parlament potrebni preferencijalni glasovi budući da je tek sedma na listi. No, kada bi se to dogodilo mjesto bi vrlo izgledno izgubio netko od kandidata SDP-a što bi Bandiću koji je u političkom ratu sa Zoranom Milanovićem bila velika satisfakcija i pobjeda nad dojučerašnjom strankom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.