Obavijesti

News

Komentari 34

Lista najtraženijih: Na njoj je i Hrvatica, krijumčarila je drogu

Lista najtraženijih: Na njoj je i Hrvatica, krijumčarila je drogu
1

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje spol", na internetskoj stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u bijegu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena

VIDEO

Europska policijska agencija Europol pokrenula je u petak sveobuhvatnu operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških kaznenih djela u Europskoj uniji, ističući da su njihovi zločini "jednako ozbiljni" kao i zločini koje su počinili muškarci, prenosi AFP, a među njima je i 28-godišnja Hrvatica Zorka Rogić.

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje spol", na internetskoj stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u bijegu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je glasnogovornica Europola Tine Hollevoet.

Osumnjičene se terete za kaznena djela poput ubojstva, šverca ljudima ili drogom.

Hrvatska traži 28-godišnju Zorku Rogić zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je od 2014. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona je u srpnju 2014., zajedno s dvoje pomagača, napala Emila Šimića iz Viškova. Na prevaru su ga oveli u njezinu kuću radi dogovora oko navodnog duga. Prijetili su mu pištoljem i nožem i od njega tražili novac te ga udarali dok nije izgubio svijest. Uzeli su mu sve vrijednosti koje je imao kod sebe - novac, mobitel i ključeve od auta. Obećali su mu da će mu ih vratiti kada donese traženi novac. 

Osim iznude i nanošenja teških ozljeda, Zorka Rogić je optužena i zbog posjedovanje droge. Kod nje je tad pronađeno 1,8 grama amfetamina i više komada raznih tableta, pisao je tada Večernji list. 

Traže ih zbog prostitucije, krijumčarenje droge, zloupotrebe vlastite djece... 

Lica počinitelja zločina u bijegu su otkrivena i svatko može vidjeti radi li se o muškarcu ili ženi, dodaje Hollevoet.

"Cilj nam je da što veći broj ljudi vidi najtraženije zločince u bijegu jer je onda i veća šansa da ih lociramo i uhitimo", ističe glasnogovornica.

Francuska tako traži Jessicu Edosomwan, Nigerijku u bijegu nakon što je policija razbila mrežu prostitucije u regiji Lyona krajem 2007. Sveukupno je uhićeno 26 ljudi. Edosomwan je bila na čelu kriminalne mreže koja je iskorištavala oko 60 žena za prostituciju, a koje su dovedene u Francusku pod izlikom boljeg života. Žene su zastrašivane, a njihovim se obiteljima prijetilo.

Sudski postupak počinje 6. studenoga u Lyonu, a Jessica se, prema posljednjim saznanjima, nalazi ili u jednoj od zemalja Beneluxa, a moguće u Italiji i samoj Francuskoj.

Mađarska traži 31-godišnju Ildiko Dudas, optuženu za šverc drogom i zloupotrebu vlastite djece. U odsutnosti je osuđena na šest godina zatvora za zločine počinjene između 2011. i 2012. Ne zna se gdje se trenutno nalazi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina