Obavijesti

News

Komentari 37

Europu zahvaća novi hladni val: Past će i do pola metra snijega

Europu zahvaća novi hladni val: Past će i do pola metra snijega
1

Na sjevernom dijelu Europe u ponedjeljak i utorak na visinama iznad 1400 metara nadmorske visine očekuje se obilan snijeg, a ističe kako će pasti i u Sloveniji...

VIDEO

U iduća tri dana Europu bi trebao zahvatiti novi hladni val, javlja meteorološki servis Severe weather Europe. Hladna fronta koja je došla sa sjevera već je zahvatila Alpe pa se može očekivati i prvi obilniji snijeg ove sezone. Na sjevernom dijelu u ponedjeljak i utorak na visinama iznad 1400 metara nadmorske visine očekuje se i do pola metra snijega, a ističe kako će i u Sloveniji padati snijeg, ali ipak samo iznad 2000 metara nadmorske visine.

Drugi hladni val dolazi nakon srijede i zahvatit će istočnu Europu i balkanski poluotok.

U dijelovima Hrvatske već je i jutros bilo prilično hladno, ponegdje i s temperaturama ispod nule - primjerice u Bednji, Gospiću, Otočcu. Zagreb se probudio na 3 stupnja, a Rijeka na 12,3.
 

U ponedjeljak Hrvatsku očekuje ponovno oblačnije, uz južinu, te povremenu kišu najprije na Jadranu i područjima uz njega, a u većini ostalih krajeva prema kraju dana i tijekom utorka, kada će na sjevernom dijelu Jadrana ponovno puhati jaka i olujna bura. 
Navečer i u noći na utorak oborina će se proširiti na većinu zemlje, a uglavnom suho će se zadržati u Slavoniji. 

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 11 i 16. Najviša dnevna od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25 °C, piše DHMZ. 

U srijedu sunčanije, uz slabljenje vjetra, a u četvrtak ponovno oblačnije i vjetrovitije, javlja HRT.  

Ponedjeljak - južina, naoblačenje, ponegdje kiša 

U istočnoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano, ujutro mjestimice s kratkotrajnom maglom ili sumaglicom, a poslijepodne na zapadu umjerenom naoblakom. Vjetar slab. Najniža temperatura zraka od 2 do 5 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C. 

U središnjoj Hrvatskoj podjednako temperatura uz prijepodne još pretežno sunčano vrijeme, uz mogućnost mjestimične jutarnje magle. Poslijepodne porast naoblake, a navečer može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab. 

U Lici i Gorskom kotaru ujutro ponegdje slab mraz i mjestimična magla. Danju postupan porast naoblake, poslijepodne mjestimice s kišom. Na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje, a kiše bi moglo biti već od sredine dana, na zapadu Istre i prije. Zapuhat će umjereno i jako jugo. 

U Dalmaciji prijepodne pretežno sunčano. Poslijepodne naoblačenje, prema kraju dana s kišom, mjestimice i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru mjestimice i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, u unutrašnjosti oko 5 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C.  

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i danju toplo. Prema večeri naoblačenje, mjestimice s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo.

U nastavku tjedna promjenljivo... 

U utorak u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Od srijede do petka barem djelomice sunčano, a prema kraju tjedna povećava se vjerojatnost kiše i zatopljenja. 

Na Jadranu u utorak promjenljivo, mjestimice s kišom, i to uglavnom u Dalmaciji. U srijedu i četvrtak uglavnom suho, uz više sunčana vremena, a u petak i subotu vjerojatno ponovno promjenljivo, povremeno s kišom. Puhat će većinom umjerena, u utorak i četvrtak mjestimice i jaka bura, a u subotu vjerojatno jugo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.