Zvijezda stola bit će l'entrecote steak od junetine odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu uz merlot Belje ili Tomić Caplar
Srbijanski premijer Vučić je položio cvijeće Nikoli Tesli
Uzvanici iz inozemstva sjedit će na desnoj strani Markova trga, a dolazi 88 izaslanstava, među kojima devet šefova država.
predsjednik Slovenije Borut Pahor,
slovački predsjednik Andrej Kiska,
predsjednik Mađarske Janos Ader,
makedonski predsjednik Gjorge Ivanov,
predsjednik Albanije Bujar Nishani,
crnogorski predsjednik Filip Vujanović,
predsjednica Kosova Atifete Jahjaga,
predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović.
premijer Srbije Aleksandar Vučić
Bugarsku predstavlja predsjednica parlamenta Cecka Cačeva, a Češku i Poljsku predsjednici Senata, Milan Štech i Bogdan Borusewicz.
Njemačka na inauguraciju šalje predsjednika Saveznog vijeća Bundesrata Volkera Bouffiera, Europsku komisiju predstavljat će povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica, SAD će predstavljati zamjenica državnog tajnika za energetiku Elizabeth Sherwood-Randall, a inauguraciji će nazočiti i kanadska državna ministrica hrvatskoga podrijetla Lynne Yelich.
SLUŽBENI RUČAK
Uzvanici na službenom ručku poslije inauguracije u palači Dverce na Gornjem gradu zasigurno neće ostati gladni. Za predjelo će kušati dalmatinski pršut s bračkim maslinama uz mladi paški sir, te rolice šunke s pjenicom od sira, a sve zaliti pjenušcem Tomac ili malvazijom Kozlović. Kod glavnog jela zvijezda stola bit će l'entrecote steak od junetine odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu. Poslužit će se s merlotom Belje ili Tomić Caplar. Desertirat će slatke štrukle punjene bobičastim voćem i s umakom od vanilije i cimeta uz koje odlično pristaje prošek Hektorović.
MENU
HLADNO PREDJELO
PREPORUKA PJENUŠAC TOMAC DIPLOMAT ILI MALVAZIJA KOZLOVIĆ
Dalmatinski pršut s bračkim maslinama uz mladi paški sir preliven djevičanskim maslinovim uljem
Rolice premium šunke s pjenicom od sira
GLAVNO JELO
PREPORUKA TOMIĆ CAPLAR ILI MERLOT BELJE
Lentrecǒte steak (odležani steak od junetine ) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu
Buket lisnatih salata
DESERT
PREPORUKA PROŠEK HEKTOROVIĆ
Domaće slatke štrukle punjene s bobičastim voćem prelivene umakom od vanilije i cimeta
KAVA
PIĆA
APERITIVI
Pjenušac Tomac Diplomat
VINA
Graševina Adžić , buteljirano vino 0,75 l
Malvazija Kozlović , buteljirano vino0,75 l
Tomić Caplar, buteljirano vino 0,75 l
Merlot Belje, buteljirano vino 0,75 l