Obavijesti

News

Komentari 11

Tijekom nereda u Fergusonu uhićen fotograf agencije Getty

Tijekom nereda u Fergusonu uhićen fotograf agencije Getty
9

Guverner savezne države Missouri je ukinuo policijski sat, a nakon što su građani izašli na ulice i počeli prosvjed, neki od njih ponovo su se obračunali s policijom

VIDEO

Nakon nekoliko burnih noći u kojima su se sukobili građani Fergusona i policije, u taj je grad jučer poslana Nacionalna garda. Ona će pokušati okončati nerede koji su izbili nakon što je 9. kolovoza policajac Darren Wilson ubio 18-godišnjeg nenaoružanog Afroamerikanca Michaela Browna, javlja CNN.

Ukinut policijski sat

Guverner savezne države Missouri Jay Nixon jučer je ukinuo policijski sat, a nakon što su građani izašli na ulice i počeli prosvjed, neki od njih ponovo su se obračunali s policijom. Gađali su redarstvenike bocama, a onda su ih primirili ostali prosvjednici koji su inzistirali na dostojanstvenom i mirnom prosvjedu. Policija je formirala barikade i privremeno zadržala nekoliko novinara i aktivista.

Nixon je kazao da neće dopustiti dolazak pridošlica u grad koji nasilnim ponašanjem ugrožavaju stanovnike Fergusona koje je ujedno i pozvao da se distanciraju od kriminalnih djelatnosti, uključujući pucanje na civile i policiju, pljačku i bacanje Molotovljevih koktela. 

Jučerašnji prosvjed organiziran je nakon što je ponovljena autopsija tijela ubijenog mladića pokazala da ga je bjeloputi policajac upucao najmanje šest puta. Patolog Michael M. Baden (80) kazao je da se, prema njegovu iskustvu, "nije trebalo pucati toliko puta".

Uhićen fotograf

U neredima je uhićen i Scott Olson, fotograf agencije Getty Images. Agencija je objavila slike i opisu navela kako se fotograf "nakon uhićenja nalazi u policijskom kombiju". No, nisu naveli zašto je Olson uhićen. Getty Images je inače partnerska agencija francuske agencije AFP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...