News

Komentari 6

FFP2 maske od srijede obvezne u Berlinu, kirurške više nisu dovoljne: Stanovnici negoduju

FFP2 maske od srijede obvezne u Berlinu, kirurške više nisu dovoljne: Stanovnici negoduju

Zaštitne maske FFP2 postat će obvezne na javnim mjestima u Berlinu od srijede, objavila je u nedjelju glasnogovornica gradskog vijeća njemačke prijestolnice.

Zaštitne maske FFP2 imaju deblji zaštitni sloj i gušće tkanje te pružajubolju zaštitu nego obična kirurška maska i morat će se u Berlinu od sredine idućeg tjedna nositi u sredstvima javnog prijevoza, medicinskim ustanovama, trgovinama i kulturnim institucijama.

Kirurške maske više nisu dovoljne, rekla je glasnogovornica.

Njemačka je na udaru trećeg teškog vala koronavirusa, a uglavnom je riječ o britanskoj, zaraznijoj varijanti bolesti. 

Zbog naglog rasta broja novozaraženih mnogi vodeći njemački političari u nedjelju traže izvanredni sastanak savezne i pokrajinskih vlada kako bi se uvele strože mjere za Uskrs.

Berlinske vlasti žele neke manje korake prema ublažavanju nacionalnog zatvaranja, a s druge strane žele pojačati testiranje. 

Stanovnici glavnoga grada već su na društvenim mrežama kritizirali obvezu nošenja maske FFP2 koje su skuplje od kirurških.  

Državni epidemiološki institut Robert Koch je u nedjelju zabilježio sedmodnevnu incidenciju od 129,7 što je osjetno više nego u petak kada je incidencije još iznosila 119,1.

Zabrinutost vlada i zbog predstojećih uskrsnih praznika.

Njemačka kancelarka Angela Merkel povukla je u srijedu planove o potpunom zatvaranju od 1. do 6. travnja nazvavši ih pogreškom. Pretpostavlja se da je odluka povučena zbog otpora saveznih pokrajina i nemogućnosti kratokročne regulacije Velikog četvrtka i Velike subote kao neradnih praznika. 

Najčitaniji članci