Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

'Fićom’ prešao 400 tisuća km i ne da ga ni za 'mečku'

Istranin je dosada promijenio tri “fiće”. To mu je najdraži auto i ne bi ga mijenjao ni da mu netko daruje novi Mercedes. Nikad ga nije iznevjerio

Saša Miljević
Foto: Saša Miljević
15 komentara

Toma Salopek (74) iz Potpična u Istri “fićom” starim 25 godina često ide na put dug 780 km kako bi posjetio prijatelje u Kaknju, u Bosni. Put mu traje 12 sati, a po autocesti vozi najviše 75 kilometara na sat.
- Znao sam i tri puta na mjesec ići u Kakanj u posjet prijateljici, koju sam upoznao u Novigradu, te prijatelju, a putujem opet za koji dan. 'Fićo’ me nikad nije izdao na cesti, a do Kaknja s njim samo jedanput stanem na benzinskoj. Troši 6 litara na 100 kilometara, ako ne prelazim brzinu od 75 na sat, pa se toga i držim - govori Toma. Dosad je promijenio tri “fiće”, to mu je najdraži auto i ne bi ga mijenjao, kaže,  ni da mu netko daruje novi Mercedes. Nikad nije imao prometnu nesreću te napominje kako mu na autocesti znaju trubiti zbog spore vožnje.
- Ne obazirem se jer imaju trak za pretjecanje. Novi auti se zapale u vožnji, a moj 'fićo’ radi kao sat. Brojčanik mu se nakon 99.999 kilometara vraća na nulu. Prešao sam s njim oko 400.000 kilometara - kaže. Platio ga je prije 25 godina 1500 tadašnjih maraka.
- Vozačka mi vrijedi do 80. godine. Prijatelji iz Kaknja uvijek se čude što gotovo 800 km prijeđem da stignem do njih, ali nije mi teško jer uživam u vožnji - dodaje.


• Star je 25 godina, a platio ga je 1500 tadašnjih njemačkih maraka
• Troši 6 l benzina na 100 km
• Nakon 99.999 km brojčanik se sam vraća na nulu
• Nikad ga nije vozio brže od 75 km/h

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message