Obavijesti

News

Komentari 72

Filipović dobio zeleno svjetlo u Saboru, potvrdili i Šimpragu i Piletića za nove članove Vlade

Filipović dobio zeleno svjetlo u Saboru, potvrdili i Šimpragu i Piletića za nove članove Vlade

Marin Piletić i Anja Šimpraga morali su glasati sami za sebe jer su u tom trenu bili i zastupnici. Prisegom je došlo i do rošade u klupama. Umjesto Piletića je došla Magdalena Komes, a u Sabor se vratio Boris Milošević

VIDEO

Nakon što su jučer prošli proceduru saslušanja pred saborskim odborima i "rešetanje" zastupnika, nove članove Vlade danas u podne potvrdio je i Sabor glasanjem na plenarnoj sjednici. Tako smo dobili dva nova ministra i novu potpredsjednicu Vlade. 

Podsjetimo, Tomislav Ćorić resor gospodarstva i održivog razvoja predaje nesuđenom zagrebačkom gradonačelniku Davoru Filipoviću.  Umjesto Josipa Aladrovića, koji je pod istragom DORH-a, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike preuzima Marin Piletić, zbog kojeg Novska mora na nove izbore jer je on aktualni gradonačelnik.

Novom potpredsjednicom Vlade za društvene djelatnosti postala je Anja Šimpraga, aktualna saborska zastupnica SDSS-a jer je Boris Milošević, kao i Aladrović opterećen istragom DORH-a.

Poduzetnici opleli po Filipoviću: 'Pa njemu ne bismo dali ni dvije nacrtane ovce na čuvanje. Loše'
Poduzetnici opleli po Filipoviću: 'Pa njemu ne bismo dali ni  dvije nacrtane ovce na čuvanje. Loše'

Rošade u saborskim klupama

Za Anju Šimpragu kao potpredsjednicu Vlade bilo je 77 zastupnika, dok ih je 51 glasalo protiv. Davor Filipović, kao novi ministar gospodarstva i održivog razvoja dobio je potporu 77 zastupnika, a 50 ih je bilo protiv. Za Marina Piletića, novog ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bilo je 77 zastupnika dok ih protiv bilo 49.

Trojac je odmah i prisegnuo, a kao i kad je postojao saborski zastupnik, Piletić je dodao svoje riječi. 

- Tako mi pomogao sveti Josip radnik, prisežem - poručio je. 

Umjesto njega u Sabor ulazi Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje, a u saborske klupe se vraća Boris Milošević, kojeg je mijenjala Šimpraga. Milošević je iz Vlade morao otići pa će ga Šimpraga sada mijenjati i tamo.

Nakon glasanja u Saboru novi su se članovi Vlade obratili medijima.

- Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim predsjedniku Vlade na povjerenju, svim zastupnicima koji su podržali moj izbor i moje dvoje kolega, ali i onima koji nisu za nas glasali, ali su jučer dali neke konstruktivne savjete.  Za mene je ova velika časti velika odgovornost, učinit ću sve da doprinesem daljnjim uspjesima Vlade - poručio je Filipović komentiravši rad svog prethodnika.

- Ćorić je odlično radio svoj posao. I kada se komentira njegov rad dovoljno je reći da iza njega ostaje LNG terminal koji je jako, jako, jako važan, posebno u ovoj situaciji, kao jedan strateški projekt, koji nam omogućava sigurnu opskrbu plinom. Napraviti LNG u svom mandatu nije mala stvar - rekao je Filipović.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave novih članova Vlade

Na povjerenju koje mu je ukazao premijer Andrej Plenković zahvalio je i Piletić. 

- Od 2008. godine stavio sam se na raspolaganje svojim sugrađanima kao zamjenik gradonačelnika. Do dana današnjeg obnašao sam dužnosti zahvaljujući povjerenju svojih sugrađana i sada se, evo, stavljam na raspolaganje premijeru, Saboru i svima onima kojih se ovaj resor tiče. Poboljšati trendove na tržištu rada, to je glavna zadaća Vlade, smatram da ću u kontinuitetu provoditi upravo tu politiku - rekao je Piletić, inače gradonačelnik Novske. 

'Oporba već sad može skupljati potpise za opoziv Paladina, a tek je nedavno postao ministar'
'Oporba već sad može skupljati potpise za opoziv Paladina, a tek je nedavno postao ministar'

Šimpraga je naglasila kako je danas izabrana za potpredsjednicu Vlade svih ljudi u RH.

- Slikovito bih još jednu stvar htjela reći - velika je bura na moru, a mi smo jedan mali čamac, nadam se da će Vlada s današnjim pojačanjem ovaj mali čamac uvesti u sigurno pristanište - poručila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...