Obavijesti

News

Komentari 3

Filozofski fakultet ruši Čovića, neće više biti prorektor?

Po pisanju medija, stručno povjerenstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu podnijelo je izvješće prema čijem su zaključku ispunjeni zakonski uvjeti za oduzimanje znanstvenonastavnog zvanja profesoru Anti Čoviću

VIDEO

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu u srijedu je sa 47 glasova za, 22 protiv i 13 suzdržanih prihvatilo izvještaj prema kojem su ispunjeni zakonski uvjeti za oduzimanje zvanja redovitom profesoru dr. sc. Anti Čoviću, prorektoru Sveučilišta u Zagrebu.

Ako ovu odluku potvrdi još i Matični odbor za filozofiju i teologiju koji o tome treba odlučiti u roku od 60 dana, Čović će najvjerojatnije izgubiti zvanje redovitog profesora, a time vjerojatno i mogućnost da ostane na mjestu prorektora, piše Index

Dean Duda potvrdio da je održano Fakultetsko vijeće 

Prodekan za organizaciju i razvoj Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Dean Duda potvrdio je Hini da je u srijedu održano Fakultetsko vijeće, koje je prema najavi u medijima trebalo raspravljati o oduzimanju znanstvenonastavnoga zvanja profesoru Anti Čoviću, ali nije rekao o čemu je bilo riječi na sjednici.

Duda je istaknuo kako je riječ internom dokumentu te da izjave ne može dati. "Ne mogu vam dati izjavu i ne znam kako je to iscurilo u javnost", rekao je Duda.

Po pisanju medija, stručno povjerenstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu podnijelo je izvješće prema čijem su zaključku ispunjeni zakonski uvjeti za oduzimanje znanstvenonastavnog zvanja profesoru Anti Čoviću. 

Članovi povjerenstva Damir Barbarić, Nadežda Čačinovič i Neven Sesardić u izvješću navode kako Čović nije ispunio propisane uvjete za izbor u zvanje redovitog profesora te zaključuju da mu treba oduzeti profesuru. Po mišljenju povjerenstva koje je u listopadu osnovao Filozofski fakultet, Čović nije ispunio propisane uvjete za izbor u zvanje i zato što je, kako navode, "godinama kršio osnovne i općeprihvaćene norme akademske etike, što je dovelo do toga da za ogromnu većinu njegovih radova postoji osnovana sumnja da prije objavljivanja nisu podvrgnuti neophodnoj i nepristranoj stručnoj evaluaciji i verifikaciji", prenio je Jutarnji list.

Ante Čović je diplomirao 1975. i doktorirao 1989. filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi od 1976. Bio je glavni urednik časopisa "Filozofska istraživanja". Pokrenuo je komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Bio je i ministar znanosti, tehnologije i informatike (1991.–92). Objavio više rasprava s područja etike i bioetike, istaknuo se u afirmaciji integrativne bioetike, a od 2014. obnaša dužnost prorektora Zagrebačkog sveučilišta (Hrvatska enciklopedija).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.