Obavijesti

News

Komentari 11

Flego: Moramo školovati našu djecu za zanimanja budućnosti

Flego: Moramo školovati našu djecu za zanimanja budućnosti
1

Flego je na konferenciji za novinare istaknuo da bi Hrvatska, kao mala zemlja, morala snažnije promovirati značenje obrazovanja, istraživanja, inovacija i tehnološkog napretka, kako bi bila konkurentna

VIDEO

Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i nositelj liste Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament Valter Flego ustvrdio je u ponedjeljak da je znanje neizostavan faktor ekonomskog rasta i razvoja, te najisplativija investicija i ulog u budućnost.

Flego je na konferenciji za novinare istaknuo da bi Hrvatska, kao mala zemlja, morala snažnije promovirati značenje obrazovanja, istraživanja, inovacija i tehnološkog napretka, kako bi bila konkurentna.

Hrvatska je po ulaganju u obrazovanje, na što trošimo oko 494 eura po stanovniku, na 20. mjestu u EU sa 4,7 posto BDP-a. Po izdvajanju za inovacije i znanost je na začelju s Bugarskom i Rumunjskom, rekao je.

"To se mora pod hitno mijenjati. Moramo školovati našu djecu za zanimanja budućnosti poput biotehnologije, nanotehnologije, proširenje stvarnosti, robotike, digitalizacije, informatizacije“, istaknuo je Flego.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kandidatkinja PGS-a na listi Amsterdamske koalicije Tea Mičić Badurina ustvrdila je da mladi iz Hrvatske ne odlaze samo iz egzistencijalnih razloga, nego i zbog negativne društvene klime.

Oni žele živjeti u uređenoj zemlji u kojoj se obrazovanje i rad cijene na odgovarajući način, gdje su zakoni za svih jednaki, gdje funkcionira pravna država. Naš sustav je previše korumpiran pa mladi ovdje ne vide perspektivu, kaže Mičić Badurina.

Druga kandidatkinja na listi Amsterdamske koalicije Diana Topčić-Rosenberg (GLAS) ocijenila je da Hrvatskoj najviše nedostaju vizije i hrabre politike koje mogu transformirati društvo. Zbog toga roditeljstvo i dalje ostaje kao tradicionalna odgovornost majke.

Istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj žene zbog roditeljstva odustaju od napredovanja, stručnog usavršavanja i preuzimanja odgovornih pozicija , upozorila je.

Poručila je da će se u Europskom parlamentu boriti za uspostavu minimalnih standarda za podršku obitelji i ravnopravnosti spolova, koji moraju vrijediti u svakoj članici EU-a, pa i u Hrvatskoj.

"To uključuje ravnopravno preuzimanje roditeljskih uloga, ukidanje rodno uvjetovanih barijera i, iznad svega, zaštitu djece, rekla je Topčić-Rosenberg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić