Obavijesti

News

Komentari 100

FOTO U ovom prtljažniku vozili su poduzetnika i tjerali da kopa grob. Za iznudu prijavili Rosu

FOTO U ovom prtljažniku vozili su poduzetnika i tjerali da kopa grob. Za iznudu prijavili Rosu
4

U dvije koordinirane akcije policija je u Zagrebu i Zagorju privela tročlanu bandu koja je krajem travnja otela i iznuđivala jednog poduzetnika. Tukli su ga, vrijeđali, tjerali su ga da si kopa grob. Ulovili su ih u klopku

VIDEO

Tri muškarca, starosti 53,32 i 42 godine, završila su u pritvoru nakon što su uhićeni zbog iznude poduzetnika. Sumnjiče ga da su ga oteli, vozili u prtljažniku automobila i tjerali da si sam kopa grob.

Kako navodi Hina, jedan od uhićenih je Ante Roso (53).

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Ovo je prtljažnik u kojem su vozili poduzetnika u Zagrebu i tjerali ga da si kopa grob VIDEO

U priopćenju PU zagrebačke piše kako su u akciju krenuli krajem travnja 2022. te su prije toga sve detaljno isplanirali.

-  Osumnjičeni Roso i 32-godišnjak prema prethodnom dogovoru našli su se s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice te su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Zatim su se sva trojica vozilom uputila na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak - napisali su iz policije.

Klopka za bandu: Policija upala u restoran i uhitila iznuđivače. Žrtvu su tjerali da si kopa grob
Klopka za bandu: Policija upala u restoran i uhitila iznuđivače. Žrtvu su tjerali da si kopa grob


 
Za vrijeme putovanja osumnjičeni su mu cijelo vrijeme prijetili, mahali oružjem ispred njega i tako ga plašili. Kad su stigli u Zagorje kod 42-godišnjaka, prebacili su se svi u drugi automobil i odvezli na izoliranu lokaciju.

- Po dolasku osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život - precizirali su iz policije.

Ondje su ga vrijeđali i tukli, a potom se 'smilovali'. Rekli su mu da će ga pustiti, ali morat će im zauzvrat prikupiti novac kojeg žele. Pri povratku, kako bi ga ozbiljno shvatili, natjerali su ga da se vozi u prtljažniku. Naposljetku su ga vratili u Zagreb.

 - Za vrijeme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku postavljajući mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. Idućeg dana, oštećeni je pribavio zatraženi novčani iznos te ga donio na dogovoreno mjesto, točnije u ugostiteljski objekt na području Črnomerca gdje su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca - kažu iz policije. Ono što kriminalci nisu znali je da je poduzetnik, u strahu za život, pozvao policiju koja je pripremila klopku. Dvojac su uhitili tijekom primopredaje, dok je trećeg uhitila zagorska policija. 
 
Temeljem naloga suda obavljene su pretrage domova kojim se koriste osumnjičeni. U njima su našli dokaze za navedene zločine, kao i tri tromblonske mine koju je 42-godišnjak skrivao u pećnici. Njega će dodatno sumnjičiti za „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.


 
Inače, tijekom provedenom kriminalističkog istraživanja utvrdili su kako dvojica uhićenih muškaraca, koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima u kafiću na Črnomercu, nisu počinitelji kaznenih djela te su pušteni na slobodu.
 
Tijekom dana trebalo bi biti poznato hoće li i pod kojim uvjetima biti poslani u istražni zatvor.

Bježao policiji, uhićen zbog postavljanja bombe i pušten

Ante Roso je bio u bijegu od prosinca 2011. do kolovoza 2014., nakon što ga je Ivan Boršić prokazao kao organizatora tzv. krvave pljačke poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u rujnu te godine kojom prilikom su ubijena dva zaštitara.

U međuvremenu su Dubravko Žugelj, Ivan Tucman, Ivica Štrk, Ivan Boršić te Ante Roso u odsutnosti, ali i još nekoliko osoba koje se teretilo i za druga razbojništva, osuđeni na zagrebačkom Županijskom sudu na ukupno 93 i pol godine zatvora. No, presuda je jednim dijelom poništena te je određeno novo suđenje.

Vrhovni sud je potvrdio kazne Boršiču i Štrku koji su osuđeni na po 10 godina zatvora, Ivanu Tucmanu koji je osuđen na četiri godine zatvora te Draženu Elčiću koji je osuđen na šest godina zatvora, a  na ponovljenom procesu sudilo se Žugelju, Jurici Tumpaku, Fehku Imamoviću i Mariju Paliću, dok se Rosi, koji je kasnije pravomoćno oslobođen za pljačku, sudilo u odsutnosti.

Prije suđenja Rosi i ostalima, za pljačku Fine se sudilo Nenadu Filipoviću i još šestorici optuženika, ali su oni oslobođeni optužbi.

Roso je ponovno uhićen u prosincu 2020. zbog optužbi da je u dva navrata naručio postavljanje eksplozivne naprave pod automobil poduzetnika Darija B. (45), ali su optužbe protiv njega odbačene nakon što je tužiteljstvo zaključilo kako do tada provedeni dokazni postupci nisu dovoljno za podizanje optužnice pa je Roso pušten na slobodu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje