News

Komentari 3

FOTO U Iloku se urušio dio zidina starih preko 500 godina

FOTO U Iloku se urušio dio zidina starih preko 500 godina

Iz Grada pozivaju građane da se ne približavaju tome dijelu zidina na kojima traje građevinska obnova

Desetak metara srednjovjekovnih zidina u staroj gradskoj jezgri Iloka urušilo se prošle noći pa iz Grada pozivaju građane da se ne približavaju tome dijelu zidina na kojima traje građevinska obnova.

Rekonstrukcija zidina stare gradske jezgre u Iloku dio je projekta „Rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i franjevačkog samostana u Iloku“, vrijednoga više od 67 milijuna kuna od čega 50,4 milijuna nepovratnog novca iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" u financijskom razdoblju od 2014. do 2020.

Urušilo se desetak metara iločkih povijesnih zidina

Iz Gradskog muzeja Iloka novinarima su izrazili žaljenje što se urušio dio zidina, napominjući kako je obnova u ovlasti Grada Iloka te da Muzej nije imao uvid u tijek i planove obnove.

Iz Grada Iloka su izvijestili da im još nisu jasni uzroci zbog kojih se urušio dio zidina na kojima traje obnova, ali to će se uskoro znati jer su stručne službe su na terenu. Građanima je preporučeno da se ne približavaju tome dijelu zidina zbog mogućeg novog urušavanja.

Urušilo se desetak metara iločkih povijesnih zidina

Projektom "Rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i franjevačkog samostana u Iloku“ predviđena je rekonstrukcija srednjovjekovnih gradskih zidina, objekta Podrumareva kuća i zgrade Žitnice u vlasništvu Iločkih podruma te tri krila franjevačkog samostana.

Najčitaniji članci