News

Komentari 6

FOTO U Pittsburghu se srušio most: 'Pad je bio strašan, moj auto više nije dodirivao tlo'

FOTO U Pittsburghu se srušio most: 'Pad je bio strašan, moj auto više nije dodirivao tlo'

Vlasti su objavile da se most srušio pod teretom snijega te kako zasad nema informacija da je netko poginuo

Most u Pittsburghu srušio se u petak nekoliko sati prije nego što je američki predsjednik trebao stići u bivši grad čelika kako bi istaknuo svoje napore da ojača infrastrukturu, opskrbne lance i revitalizira američku proizvodnju.

Ubrzo nakon urušavanja na teren su stigle spasilačke službe.

Iz policije su priopćili kako je troje ozlijeđenih te da provjeravaju je li netko ostao ispod ruševina. No, zasad nema informacija da je netko poginuo.

Nekoliko sati prije Bidenova posjeta, vlasti su objavile da se pod teretom snijega srušio most pored Frick Parka u Pittsburgu.

Kako je vidljivo na fotografijama koje kruže društvenim mrežama, jedan autobus visi na djelu mosta koji se srušio.

Zbog snažnog mirisa plina koji se osjetio u zraku, plinovod je zatvoren, a u međuvremenu su s ruševine mosta uklonjena vozila.

Vozač opisao strašne trenutke tijekom rušenja mosta

Jeremy Habowski za CNN rekao je kako je imao sreće što nije u gorem stanju nakon što je preživio današnje rušenje mosta.

Dodao je kako on i drugi vozači nisu uspjeli zakočiti na vrijeme.

- Najstrašnije je definitivno bio pad preko ruba jer je postojala rupa i moj auto više nije dodirivao zemlju - govori Habowski.

Provjerio je što se događa s drugim vozačima, a zatim počeo se penjati uzbrdo kako bi pokušao upozoriti i druge vozače na opasnost.

- Sišao sam s mosta i počeo puzati uz brdo da upozorim druge vozače, ali jedan auto je pao baš kad sam se približavao vrhu - istaknuo je te dodao kako su drugi auti uspjeli se zaustaviti prije rupe.

Biden trebao govoriti o lošem stanju infrastrukture

Upravo predsjednik Biden u Pittsburghu trebao je govoriti o lošem stanju infrastrukture. Naime, Pennsylvania ima 3353 mosta u lošem stanju, po čemu je druga najgora američka država.

Zbog mostova u lošem stanju, naredne dvije godine očekuju 1.63 milijarde dolara pomoći savezne vlade za obnovu mostova. 

Najčitaniji članci