Obavijesti

News

Komentari 1

Francuska: Majka džihadista osuđena na 10 god. zatvora

Sud je prihvatio sve zahtjeve tužiteljstva, upozoravajući na "odlučnost" Christine Riviere (51), koja je tri puta putovala u Siriju 2013. i 2014., "čime je pridonijela odlasku nekoliko mladih žena"

VIDEO

Majka jednog mladog Francuza koji je postao "emir" u Siriji, osuđena je u petak u Parizu na 10 godina zatvora zbog njezine nepokolebljive predanosti džihadizmu.

Sud je prihvatio sve zahtjeve tužiteljstva, upozoravajući na "odlučnost" Christine Riviere (51), koja je tri puta putovala u Siriju 2013. i 2014., "čime je pridonijela odlasku nekoliko mladih žena" kao i "financiranju" džihadista.

"Vaša nepokolebljiva predanost koju je psiholog ocijenio fanatičnom, dovela vas je do pristupa radikalnom pokretu. I vi ste se u potpunosti priklonili toj ideologiji", rekla joj je predsjednica suda Isabelle Prevost-Desprez u objašnjenju stroge odluke.

Sin Tyler (27) ju je preobratio na islam i ona se odmah radikalizirala. Privedena je u srpnju 2014. dok se pripremala za novi put u Siriju.

Tyler Vilus , koji je brzo napredovao na džihadističkoj hijerarhiji, uhićen je godinu dana kasnije u Turskoj i izručen Francuskoj.

Tijekom saslušanja Christine Riviere je osporavala da je pružala podršku džihadističkoj organizaciji ili da se borila u Siriji.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.