Francuski kaskader poginuo za vrijeme treninga u Dubaiju | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Francuski kaskader poginuo za vrijeme treninga u Dubaiju

Francuski kaskader poginuo za vrijeme treninga u Dubaiju

Francuski avanturist i kaskader Vincent Reffet, poznat po akrobacijama koje je izvodio leteći pomoću jetpacka i karbonskih krila, poginuo je u utorak za vrijeme treninga u Dubaiju

VIDEO

Vincent Reffet je bio zaposlenik tvrtke Jetman Dubai, a slavu je stekao letovima jetpackom (ruksakom za letenje) iznad Dubaija i Alpa.

Tridesetšestogodišnjak je poginuo u utorak za vrijeme treninga u Dubaiju, no pojedinosti zasad nisu poznate. Policija vodi istragu o ovom tragičnom događaju.

Preletio ravnu površinu brzinom od 270 km/h

Reffet je bio dijete skydivera, a tijekom karijere je izvodio brojne akrobacije, među kojima i base-jumping s Burj Khalife, najviše građevine na svijetu. Njegove akrobacije su se uvijek prenosile virtualno na društvenim mrežama.

S kolegom Fredom Fugenom s kojim je izvodio akrobacije u tandemu poznatom pod nazivom Soul Flyers, u rujnu je u odijelu s krilima preletio ravnu površinu brzinom od 270 km/h i pomoću postignute brzine i odbljeska krila vinuo se 80 metara u zrak. Zatim su Fugen i Reffet aktivirali padobrane i sigurno sletjeli na zemlju.

Vježbajući su svojedobno izveli 50 skokova na francuskome skijalištu La Clusaz, najprije na skijaškoj stazi s 15-metarskim stupovima kao oznakama, a zatim na obližnjem golf terenu skočivši iz helikoptera nakon što su usavršili kut letenja.

Potom su isto željeli ponoviti na obali, ovaj put blizu svjetionika Coubre u francuskoj La Tremladi, iskačući iz helikoptera jedan pored drugoga prije nego što su se vinuli u zrak zahvaljujući inovacijama u odijelima za letenje.

 

'Jurim na motoru preko potoka i stijena, namjerno se bacam...'
'Jurim na motoru preko potoka i stijena, namjerno se bacam...'

"U golemoj tuzi izvješćujemo o smrti pilota Jetmana pilota, Vincenta Vincea Reffeta, koji je umro jutros, 17. studenog za vrijeme treninga u Dubaiju", izvijestio je glasnogovornik Jetmana Dubai, Abdulla Binhabtoor.

"Vince je bio talentiran sportaš i cijenjen član našega tima. Svoje misli i molitve upućujemo članovima njegove obitelji i svima onima koji su ga poznavali i koji su s njim surađivali."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...
BUDUĆNOST FORTENOVE

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...

Plus+ NOVI EXPRESS Iako je Vujnovac u brojnim biznisima, dosad nije pod sobom imao koncern s 45.000 zaposlenih. Sada mu slijede novi koraci gdje ga čekaju i brojne prepreke