Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Gari Kasparov u utrci za predsjednika Rusije

Bivši svjetski šahovski prvak Gari Kasparov (44) predvodit će zajedničke snage ljevičara, liberala i nacionalista ujedinjene u stranku "Druga Rusija".

AFP
Foto: AFP
0 komentara

On će se tako suočiti s Putinovim nasljednikom jer aktualni predsjednik i  bivši KGB-ovac Vladimir Putin više nema pravo na kandidaturu.  Kasparov je dobio 379 od 498 glasova u nacionalnom Kongresu. U utrci za kandidata premoćno je pobijedio protukandidate Sergeija Gulyayeva koji je dobio 59 glasova i bivšeg ministra Mikhaila Kasyanova koji je imao samo 18 glasova. Stranka "Druga Rusija" između ostalog izabrala je Kasparova koji bi trebao predvoditi listu i na  nadolazećim parlamentarnim izborima u prosincu.
- Učinit ću sve da provedem ideje "Druge Rusije", a to ćemo uspjeti samo ako ostanemo zajedno do kraja - rekao je Kasparov. Koalicija je izabrala Kasparova koji je do sada bio jedan od najžešćih kritičara politike Vladimira Putina. On je tijekom ove godine organizirao nekoliko protuputinovskih marševa širom Rusije, a 14. travnja je i uhićen na demonstracijama u Moskvi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message