News

Komentari 16

Gejmer (18) ubio protivnicu u računalnoj igri Call Of Duty

Gejmer (18) ubio  protivnicu u računalnoj igri Call Of Duty

Guilherme Alves Costa (18) uhićen je zbog smrti Ingrid Oliveire Bueno da Silve (19), talentirane profesionalne video igračice u Sao Paulu u Brazilu

Student 'gejmer' navodno je nožem izbo suparničku zvijezdu 'Call of Duty-a' prije nego što je na društvene mreže prenio jezivi video krvavog tijela žrtve, piše Mirror.

Njih dvoje su igrali u natjecateljskim timovima u igri 'Call of Duty: Mobile', a Ingrid je navodno otišla do njegove kuće kako bi sudjelovala u zajedničkom natjecanju nakon što su prošlog mjeseca uspostavili kontakt.

Alves Costa igrao je online pod nadimkom 'Svjetiljka' za tim 'Gamers Elite', dok je žrtva, bila poznat kao 'Sol'.

Lokalni mediji izvještavaju da je Alves ostavio opširnu bilješku objašnjavajući zašto je počinio zločin, žaleći se da je umoran od života, nema ciljeve i ne slaže se s ljudima.

Kolege igrači digli su uzbunu nakon što je Alves na WhatsApp objavio video krvavog tijela žrtve, u kojem se moglo čuti kako se smije. U videu koji je očito objavljen nakon ubojstva, rekao je: 'Ako mislite da je ovo tinta ili da je uređeno ili nešto slično, nije. Stvarno sam je ubio, razumijete? Imam i knjigu. Zamolio sam neke ljude da je podijele. Nadam se da ste je pročitali. Sadrži neke istine.'

Kada je njegov brat došao doma zatekao je krvavu djevojku kako u nesvijesti leži na podu. Odmah je pozvao policiju, a Alves je nestao s mjesta zločina. 

Navodi se da je također nazvao svoju obitelj kako bi im rekao da će počiniti samoubojstvo. Brat ga je nagovorio da se preda policiji, što je i učinio.

Kada su ga uhitili priupitali su ga zašto je ubio žrtvu na što je on odgovorio: 'želio sam.' Osim toga, naveo je kako je zločin planirao dva tjedna. Izvori kažu da je napisao knjigu od 52 stranice kako bi objasnio motiv ubojstva, ali to se još istražuje.

Glasnogovornik Gamers Elite rekao je lokalnim medijima da nikada nisu upoznali osumnjičenika i da su članovi tima šokirani njegovim postupcima.
 

Najčitaniji članci