Obavijesti

News

Komentari 25

General Dragutin Repinc novi je zapovjednik kopnene vojske

General Dragutin Repinc novi je zapovjednik kopnene vojske
1

Repinc je na mjestu zapovjednika kopnene vojske zamijenio generala Mladena Kruljca, koji je u nedjelju razriješen s te dužnosti. Imenovao ga je Ivo Josipović

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović imenovao je generala-bojnika Dragutina Repinca zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske. 

Iz Ureda predsjednika ističu da je predsjednik Josipović odluku donio na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH generala-pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane dr. Davora Božinovića. Imenovanje je danas stupilo na snagu.

Repinc je na tom mjestu zamijenio generala Mladena Kruljca, koji je jučer razriješen s te dužnosti, također odlukom predsjednika. Kruljac se trenutačno nalazi u istražnom zatvoru u Osijeku gdje je u subotu odgovarao na upite uskočkih istražitelja o optužbama za malverzacije MORH-ovim zemljištem.

General-bojnik Dragutin Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u. Završio je i više različitih tečajeva u RH i inozemstvu. Obnašao je različite dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske, a najznačajnije među njima su: savjetnik za operativno i ratno planiranje u Operativnoj zoni Zagreb, zapovjednik Časničke škole, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske i načelnik Uprave za planiranje u Glavnom stožeru Oružanih snaga, ističe se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Bio je voditelj kolegija Operativno umijeće i neratne operacije u Ratnoj školi OSRH „Ban Josip Jelačić“ i vanjski suradnik i urednik područja Vojništvo za Hrvatsku opću enciklopediju. Odlikovan je s više odlikovanja, među kojima je i Red kneza Branimira i Red bana Jelačića. Od 2005. do 2007. bio je zapovjednik UN-ove misije u Indiji i Pakistanu te je bio najviše pozicionirani hrvatski časnik u UN misijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.