Obavijesti

News

Komentari 91

Kerum na poslu bio jedan sat: Gotovina je počasni građanin

Kerum na poslu bio jedan sat: Gotovina je počasni građanin
8

Splitski vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog gradonačelnika Željka Keruma koji je bio na sjednici vijeća u Banovini po prvi puta nakon punih šest mjeseci

VIDEO

Nakon polugodišnjeg izbivanja iz svih službenih gradskih dužnosti gradonačelnik Željko Kerum napokon se ukazao na sjednici splitskog gradskog vijeća. Stavio je naočale, koje do sada nije nosio, i pomno prelistao raspored sjednice. 

Odmah na početku na dnevni red je stavljeno glasovanje za imenovanje generala Gotovine počasnim građaninom Splita vijećnici su jednoglasno usvojili gradonačelnikov prijedlog, ustali i glasno zapljeskali. Kada će priznanje biti službeno dodijeljeno i hoće li ga Gotovini uručiti baš Kerum, zasad se još ne zna.

Nakon toga sjednica je nastavljena, a iako su vijećnici po prvi puta nakon dugo vremena imali priliku suočiti se s Kerumom, rijetki su se odlučili na to. Tek ga je Gojko Čepo (SDP)  upitao zašto je došao.

Iako je to predsjednica vijeća Nevenka Bečić doživila kao provokaciju, Kerum mu je mirno dogovorio da nije razumio pitanje, te ga mu je postavio protupitanje zašto je on tamo.

Čepo Kerumu: Zbog vas, umjesto Gotovine, prva vijest je da ste došli na posao  

- Kako niste razumjeli? Zašto ste došli, jednostavno je pitanje. Mogu i ja vama odgovoriti. Ja sam ovdje jer sam bio na svih 38 sjednica i zato što je to moja dužnost. A vi ste krivi jer vijest o generalu Gotovini nije prva, nego portali već sada izvještavaju da je gradonačelnik Splita došao na posao - rekao je Čepo Kerumu. 

Kerum mu je samo odvratio kako ga neće isprovocirati, a što se tiče da portali objavljuju da je prva vijest da je on došao na posao, vijećnike je uputio da pitaju njih zašto su to tako objavili.

Kerum: Dolazit ću češće, ali sad moram ići riješavati privatne stvari

I tada, kada je završio prvi dio sjednice, kada se trebalo prijeći na realne probleme Splita, Kerum se samo ustao i otišao, a novinarima je poručio da ubuduće planira češće dolaziti 'jer je sada sve palo na Juru Šundova'. 

- Sad moram otići riješavati privatne stvari - kazao je Kerum i napustio Banovinu nakon tek nešto više od sat vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"