Obavijesti

News

Komentari 29

Gimnastičarka saznala da ima sestru bez nogu - sportašicu

Gimnastičarka saznala da ima sestru bez nogu - sportašicu
7

Naime, Jen Bricker rodtelji su dali na posvajanje jer se rodila bez nogu. Uzor joj je bila olimpijka Dominique Moceanu za koju je na kraju saznala da joj je sestra

VIDEO

Dominique Moceanu, članica američke gimnastičke reprezentacije koja je 1996. godine osvojila zlatnu medalju na olimpijadi šokirala se kada je saznala da ima sestru koju su njezini roditelji dali na usvajanje jer se rodila bez nogu. Ono što priču čini još zanimljivijom je činjenica da je njezina sestra svoj život također posvetila gimnastici, a uzor joj je bila upravo Dominique. 

Jen Bricker rođena je bez nogu, ali to ju nije zaustavilo u bavljenju sportom,  posebno akrobatskom gimnastikom. Upravo strast prema gimnastici dovela ju je do juniorske olimpijade, a i danas ima uspješnu karijeru.

Posvojila ju je obitelj rumunjskih imigranata, a dok je odrastala idol joj je bila slavna gimnastičarka Dominique Moceanu. 

- Nisam prestajala pričati o njoj. Znala sam da je Rumunjka, znala sam da ličimo, bila sam njezin najveći fan, rekla je Bricker. Trebale su joj godine da shvati da Moceanu nije samo njezin idol nego i sestra. 

Bricker je rođena kada je Moceanu imala šest godina. Roditelji su je odmah dali na posvajanje, a kako samo kaže, obitelj koja ju je posvojila prema njoj se odnosila jednako kao prema svoja tri sina, piše ABC.

- Moji roditelji pobrinuli su se da se ne osjećam hendikepirano tijekom odrastanja, čak nismo koristili tu riječ, rekla je. 

Kada je imala 16 godina roditelji su joj otkrili identitet bioloških roditelja i njezine poznate starije sestre. Nakon što je osjetila da je spremna za to, Bricker je starijoj sestri odlučila poslati pismo i sve joj objasniti. 

U to vrijeme Moceanu je bila pred porodom svog prvog djeteta, a vijest da ima sestru posebno ju je šokirala. Još više se šokirala kada je saznala da njezina sestra nema noge, a ipak se bavila gimnastikom i odbojkom. 

Od pisma je prošlo više od četiri godine, a Jen, Dominique i njezina mlađa sestra Christina čine sve kako bi nadoknadile izgubljeno vrijeme. 

- Neopisivo nam je zabavno svaki put kada se sastanemo, ne mogu vjerovati da je ovaj ludi život moj ludi život. A kad kažem ludi, mislim sjajan, rekla je Bricker.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.