Obavijesti

News

Komentari 2

Glas poduzetnika i 24sata u akciji: 'Želimo pomoći desecima obitelji oko izgradnje kuća'

Glas poduzetnika i 24sata u akciji: 'Želimo pomoći desecima obitelji oko izgradnje kuća'

Svi članovi Udruge Glas poduzetnika u akciji s 24sata mogu doći do povoljnijih paketa za oglašavanje, a 24sata će 20 posto prikupljenih sredstava do 28. veljače donirati stradalnicima od potresa

VIDEO

Predsjednik Uprave 24sata Zoran Turković i Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika na Radiju 808 uživo su predstavili veliku suradnju u kojoj svi članovi Udruge mogu doći do povoljnijih paketa za oglašavanje na 24sata.hr.  Pritom će 24sata 20 posto svih sredstava, koje prikupe u akciji do 28. veljače, donirati za humanitarnu akciju stradalnicima od potresa u Sisačko moslavačkoj županiji.

POGLEDAJTE VIDEO

- Krenuli smo u akciju s reformama paralelno s Glasom poduzetnika i našli smo zajednički interes. Vidjeli smo da se njihovi stavovi poklapaju sa stavovima naših čitatelja, i svih godinu dana intenzivno surađujemo, i trudimo se ukazati na sve te prilike koje Hrvatska ima. Problema uvijek ima, ali idemo se baviti prilikama, jer će nas one izvući iz ove situacije - rekao je Zoran Turković u uvodu emisije, najavljujući suradnju 24sata i Udruge Glas poduzetnika.

- Zahvaljujući suradnji koja se neko vrijeme kuhala, možemo s ponosom predstaviti dva odlična paketa promocije za sve članove UGP-a, njih 16.000. Radi se o iznimno povoljnim paketima, bilo na online, a s druge strane imamo paket online i printa. To su iznimno povoljne cijene, samo za članove UGP-a koji na našim stranicama mogu pronaći sve informacije i doći do velikog broja kupaca. Tražili smo najjačeg partnera na tržištu i odlučili se nakon čitavog niza razgovora s onim koji je ponudio najviše za naše članove i onog koji može donijeti velik broj potencijalnih novih kupaca i korisnika - rekao je Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika.

Naglasio je da će se 20 posto prikupljenih sredstava uplatiti na humanitarni račun UGP-a za potrebite u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

- Dosad smo prikupili 4,2 milijuna i idemo prema 5 milijuna - rekao je Bujas i istaknuo kako žele pomoći desecima obitelji s izgradnjom UGP kuća. Dodao je da, uz već donirane stambene, planiraju postaviti i poslovne kontejnere za poduzetnike u budućoj kontejnerskoj poslovnoj zoni.

Glas poduzetnika će obnavljati: Ovo je kuća otporna na potrese, misle je izgraditi za mjesec dana
Glas poduzetnika će obnavljati: Ovo je kuća otporna na potrese, misle je izgraditi za mjesec dana

- Većina poduzetnika je u situaciji kakva je, slično je i u drugim zemljama, međutim većina tih zemalja dala je izdašniju pomoć poduzetnicima. Bilo je pomoći i tu, ali je nedovoljna. Zato radimo ovo da bi poduzetnici držali kontakt s kupcima. Sad imaju predrazdoblje u kojem to i mogu raditi prije popuštanja mjera - rekao je Turković.

- Zadnja velika reforma bila je kad se Hrvatska odvojila od Jugoslavije, i od tad krećemo dobro, ulazimo u tržišno gospodarstvo, a od pobjede u ratu kreće degeneriranje sustava što traje 25 godina. Ono što se pokušava raditi su optimizacije tog sustava i sad je pitanje tko će napraviti tu sljedeću reformu. Ne vjerujem da je moguće u sljedeće četiri godine, osim ako se nešto sistemski ne promijeni. Onaj premijer koji to napravi, zaslužit će mjesto na novčanici - kaže Turković. 

- Udruga Glas poduzetnika već 10-ak mjeseci traži reformu pravosuđa, poreznu reforme i lokalne uprave. To su reforme koje se mogu započeti odmah. Problem je što Vlada nema nikakav plan. Švedska je imala velike probleme krajem '80-ih godina. Tada su napravili veliki plan za 10 godina i čitav niz reformi i pogledajte gdje su danas - rekao je Bujas i istaknuo da nemamo takav plan i da smo u status quo.

- Ne trebate napraviti knjigu od 500 stranica da bi napravili reforme - kaže Bujas i dodaje da smo se dosad naslušali raznih strategija. Kaže i da kad se i vidi voljni moment kod nekog u Vladi, kad se krene to spuštati u realizaciju, onda to staje.

- Dok se ne provedu reforme, svi smo gubitnici - rekao je Bujas i istaknuo da je poanta reformi da se svi moramo nečega pomalo odreći da bi dugoročno profitirali.

Na pitanje o ostvarenju reformi u sljedeće četiri godine, Turković kaže da je pitanje o sustavu koji se reformira i što se nalazi u onome što se htjelo reformirati te kako je teško procijeniti uspjeh. 

- U Hrvatskoj fali radnika. Netko tko je udarao pečate, možda će postati web developer, kuhar..., ali morat će se promijeniti - rekao je.

Na pitanje kako vide Hrvatsku za 10 godina i tko će tu raditi, Bujas kaže da će tada imati 57 godina i vjeruje da neće biti pred mirovinom.

- Ne mogu se pouzdati u nekakvu izdašniju mirovinu. Moram razmišljati već sada kako bi prikupio neka sredstva da bi mogli možda ići u mirovinu. Optimist sam. Zamislite da je prije 10 godina postojao UGP koji je gurao mnijenje da je potrebno gurati reforme, vjerujem da bi sada bilo bolje. Vjerujem da će i za 10 godina biti bolje i političara otvorenih za nove ideje koji će razmišljati kako provoditi reforme u interesu svih građana - rekao je Bujas. 

- Hrvatska 2030. može biti zemlja dvije kaste, kaste privatnog i državnog sektora i uz veliku netrpeljivost. Možemo biti i Singapur ili Švicarska ili na putu prema tome. Stanovništvo će biti staro, ali moći ćemo raditi fizički nezahtjevnije poslove tako da ćemo manju mirovinu moći tako popravljati. Ne znam kako bih si sada popunio dan sa 69 godina, da nešto ne radim. Ako nije nešto fizički zahtjevno i ako je osoba zdrava, zašto ne - rekao je. 

Što nas čeka u ovoj godini?

- Za 24sata godina je krenula sjajno, vide se natruhe optimizma i nadamo se da će se tako nastaviti i da će procijepljenost i toplije vrijeme donijeti popuštanje mjera. Borimo se za bolju Hrvatsku i reforme i od toga nećemo odustati - rekao je Turković.

- UGP praktično radi na nekoliko fronti. Prvo pritisak na Vladu tražeći kratkoročne reforme, radimo i na čitavom nizu benefita za naše članove. Potpisali smo ugovor sa Zagrebačkom bankom pa naši članovi imaju 6 mjeseci besplatno vođenje računa, a novi članovi godinu dana. Napravili smo ovu najnoviju akciju sa 24sata vezanu uz oglašavanje. Imamo ugovor sa Tele2 oko benefita za naše članove, a pregovaramo i sa naftnom kompanijom gdje vjerujem da ćemo dobiti benefite oko kupnje goriva - rekao je Bujas. Dodaje i da je cilj doći do 20.000 članova.

Bujas je komentirao i obnovu Zagreba i kaže da je tragično da to ide tako sporo, ali i podržavaju novu Udrugu SOS Zagreb i njihove napore. Govoreći o Damiru Vanđeliću, Zoran Turković je rekao kako misli da će dobro odraditi svoj posao u Fondu za obnovu Zagreba.

Govoreći o raznim mjerama, Turković je rekao da one trebaju biti dok imamo virusa, ali da ljudima kojima je rad onemogućen to mora adekvatno nadoknaditi.

- Sve se nalazi na webu Udruge Glas poduzetnika. Procedura je da se svi zainteresirani javljaju njima i oni kontaktiraju nas. Ne trebaju pečati, žigovi, ne treba skupljati sedam papira. Sve je vrlo jednostavno - rekao je Turković na kraju emisije.

Više o cijeloj akciji pročitajte na stranici Udruge Glas poduzetnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.