Glas Poduzetnika: Sad je jasno, Vladu jednostavno nije briga za 20 tisuća radnih mjesta... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Glas Poduzetnika: Sad je jasno, Vladu jednostavno nije briga za 20 tisuća radnih mjesta...

Glas Poduzetnika: Sad je jasno, Vladu jednostavno nije briga za 20 tisuća radnih mjesta...
1

Na prošlotjednom sastanku u Ministarstvu turizma dogovoreno je da sve uključene strane pripreme dokumente s prijedlozima rješavanja problema visokih kamata na leasinge...

VIDEO

Udruženje leasing kuća, Inicijativa PPP te udruge Glas Poduzetnika dogovor su ispoštovali, dok se Vlada oglušila. Sastanak ovaj tjedan nisu sazvali, a povremenim prijevoznicima sada već svaki dan čini razliku u pokušaju egzistencijalnog opstanka, stoji u priopćenju Glasa Poduzetnika koje prenosimo u cijelosti:

Prošlo je dva i pol mjeseca otkada UGP i Inicijativa povremenog prijevoza putnika ukazuju na nekorektno ponašanje leasing kuća prema svojim klijentima. Tek nakon dva prosvjeda prijevoznika povremenog prijevoza u osam hrvatskih gradova Ministarstva su odlučila napokon prekinuti šutnju i započeti dijalog kako bi se našlo rješenje na zadovoljstvo svih uključenih. Poslije prvog općeg poduzetničkog prosvjeda u Hrvatskoj, razgovori su produbljeni, a na zajedničke sastanke su pozvane i leasing kuće. Inicijativa PPP i UGP predstavili su prijedloge po kojima bi sve tri uključene strane (prijevoznici, leasing kuće i Vlada) raspodijelile teret ove krize. Svi uključeni složili su se kako se problem može riješiti jedino tripartitno.

Pogledajte video: Hrvoje Bujas: 'Država treba poticati rad!'

Pokretanje videa...

01:32

Svoje prijedloge sastavili su prijevoznici, udruženje leasing kuća te HGK i HOK i dostavili ih ministarstvima kako je i dogovoreno, no od Vlade ni glasa. Dogovoreno je kako će se konačni sastanak održati ovaj tjedan na kojem će sve biti finalno dogovoreno. Točnije, Vlada RH naći će modele prema kojima će pomoći leasing kućama kako bi oni mogli izaći u susret 2000 prijevozničkih tvrtki koje su se našle u problemu uslijed krize. Za sastanak je ostao je jedan radni dan, poziva iz Ministarstva turizma i dalje nema pa se pitamo gdje je Vlada?

- Još uvijek se nadam da to nisu bila prazna obećanja i da ćemo dobiti poziv za sastanak i konačno završiti s agonijom u kojoj su se prijevoznici povremenog prijevoza našli. Još uvijek želim vjerovati da predizborne aktivnosti nisu važnije od mikro i malih poduzetnika koji predstavljaju granu bez koje turizam u RH ne bi mogao funkcionirati. Umjesto rješenja na stolu, trenutačno imamo put u propast bez mogućnosti povratka. Previše vremena je izgubljeno. Zar je moguće da je ovo naš kraj? Nakon dva četvrtka koje nismo proveli prosvjedujući, smatra li se da smo se umorili i odustali, da je požar ugašen? Ne bih se kladio na to. rekao je Marko Slišković iz Inicijative PPP.

Poduzetnici složni: Želimo raditi i protiv smo neradne nedjelje
Poduzetnici složni: Želimo raditi i protiv smo neradne nedjelje

- Zar doista Vlada Republike Hrvatske prepušta 20 000 ljudi na milost i nemilost stranim leasing kućama? Prema propasti ide tisuće obitelji, ali Vlada očito smatra kako trenutačno ima važnijeg posla od toga. Vladajući se bave predizbornim kalkulacijama, dok je njihovim biračima, na čije glasove misle da mogu računati, dovedena u pitanje gola egzistencija, dodao je Tomislav Kovač iz Inicijative PPP.

HDZ predstavlja svoj program u kojem obećava nova radna mjesta, a nije ih briga ni za ova postojeća. Kojih uskoro više neće ni biti, stoji zaključno u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...