Obavijesti

News

Komentari 94

Poduzetnici složni: Želimo raditi i protiv smo neradne nedjelje

Poduzetnici složni: Želimo raditi i protiv smo neradne nedjelje
1

Večeras od 20.30 sati kreće prva epizoda UGP TV live-a u kojoj nastupaju predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas i voditelj Petar Štefanić. Dotaknut će se gorućih tema reformi

VIDEO

Hrvatskoj hitno trebaju reforme, a korona kriza najbolje je pokazala gdje curi i što stubokom treba mijenjati. U takvim okolnostima spremni za temeljite promjene istaknuli su se članovi Glasa Poduzetnika.

Večeras od 20.30 sati kreće prva epizoda UGP TV live-a u kojoj nastupaju predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas i voditelj Petar Štefanić, a pridružit će im se i gost iznenađenja.

Pratite uživo:

Osim prolaska kroz aktualna zbivanja zanimljiva poduzetnicima, obrtnicima, ali i šire, Hrvoje Bujas osvrnut će se i na česta pitanja članova i simpatizera. 

Neke od tema kojih će se dotaknuti:

  • Što je to “Ovdje štiti UGP”, projekt koji je samom najavom već podignuo prašinu?!
  • Je li UGP zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Vladom?
  • Gdje će se potrošiti 10 milijardi eura iz EU, i je li to sigurna stvar?
  • Što poduzetnici misle o prošlotjednim uhićenjima?
  • Tko pobjeđuje na nadolazećim izborima?
  • Koje stranke podržavaju UGP i ideju Hrvatske 2.0?

Priča s UGP-om krenula je prije mjesec i pol dana. Postoje dvije vrste udruga – HGK te HOK u koje se moramo automatski učlanjivati i plaćati kad otvorimo posao, i druge dobrovoljne. Ali HUP sada ima svoje probleme, ne bavi se poduzetnicima.
NA pitanje Štefanića kakav je odnos UGP-a s HUP-om, Bujas je odgovorio da ta udruga trenutačno ima oko 4000-5000 članova,a  UGP već sad 11.000 članova i 200.000 simpatizera.

Mi međusobno se nećemo zagrliti i popiti votku ali ima mjesta za suradnju. HUP je orijentiran prema velikima, a mi prema mikro i malima – mali su u našem statutu i našem DNA – odgovorio je Bujas.

Na pitanje je li UGP za stolom gdje se sad u državi pregovara o smanjivanju plaća u javnom sektoru ili skraćenom radnom vremenu, Bujas je odgovorio:

- Dok su oni za stolom, mi radimo posao. Ja njih zamišljam da sjede i odrade sat i pol trkeljanja i da odu a da nisu napravili ništa. Kod nas sat postoji da se ozbiljno naprave pripreme i posao do kraja.

Objašnjavajući svoj modus rada, rekao je da će UGP., kada inspekcija lupi kaznu od 30.000 kuna zbog 10 kuna viška u blagajni ili ih zatvori na 30 dana, poduzetnicima davati podršku.

UGP će reagirati, mi znamo kako. Neće tu biti fizičkog sukoba jer smo legalisti. Ali ćemo davati savjete – rekao je.

Vrbanec je za Glas poduzetnika da imaju OK priču, a za Hamag Bicro je rekao da je prvi sastanak oko Covida bio 27. veljače te su već 13. ožujka donijeli odluke o procedurama kako pomoći. Rekao je da je i uz ionako niske kamate od 0.5 donesena odluka da se ona smanji na 0.1 posto za kredite do 50.000 eura. Povećali su i garancije države za one poduzetnike koje nemaju toliko dobre kolaterale.

Na pitanje Bujasa koliko je odobreno kredita za pomoć zbog korone jer imaju informacije da su banke prestale davati kredite, Vrbanec je odgovorio da banke očito vide da je sad poslovanje rizičnije.

Vrbanec je nastavio kako je odrađen lavovski dio posla i da je spriječeno ono što se događalo u susjedstvu Štefanić je pitao je li moguć novi Lockdown u listopadu i da li bi se on mogao opet izdržati.

Bujas je odgovorio da su pohvalili prve mjere vlade, ali da nisu odradili dio ukidanja parafiskalnih nameta.

- I moratoriji su kilavi. Pomoć ide najugroženijima koji imaju pad od 50 posto, ali to ide mahom turističkom sektoru, industriji evenata, rent-a-carovima, ugostiteljstvu, transportu... Ali te mjere trebaju i sezonski obrtnici, fitnesi, glazbenici... Imamo povijesnu šansu preokrenuti društvo i tražili smo da se ne diskriminira. Ako imaš pad od 50 posto, da ti se uskoči. Meni ne treba, ja od 1. lipnja neću biti u mjerama, odlično!

Vrbanec ja odgovorio da su moratorije uveli prije nego se javila udruga Glasa poduzetnika i da su predložili ih.

- Ali HOK je bio za mjere s odgodom davanja, ne s otpisom. U tome je velika razlika – odgovorio je Bujas. Hok je bio za mjere s odgodom davanja a ne s otpisom. To je velika razlika. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa