News

Komentari 18

GLAS tvrdi: Horvat se bavi pronalaženjem krivaca za svoju i Plenkovićevu nesposobnost

GLAS tvrdi: Horvat se bavi pronalaženjem krivaca za svoju i Plenkovićevu nesposobnost

GLAS je u upozorio da nakon razornih potresa u Zagrebu i na Baniji obnova ne postoji a ministar Darko Horvat isključivo se bavi pronalaženjem krivaca za svoju i nesposobnost premijera Plenkovića

Podsjećajući da su prošle već gotovo dvije godine od potresa u Zagrebu a sutra stanovnici Banije dočekuju godišnjicu potresa u kontejnerima, GLAS upozorava kako ministar Horvat i dalje ne radi ništa, niti zna što će raditi sljedeće i kad će započeti.

"Jedino čime se bavi je pronalaženje raznih nemuštih alibija za nesposobnost i prebacuje odgovornost na koga god stigne. A sve ne bi li uspio sakriti ono što se sakriti ne da – da su glavni i odgovorni krivci za to što obnova ne postoji on i Andrej Plenković, njegov šef u Vladi i stranački šef", ističu u priopćenju.

Tako su, poručuju, najnoviji prozvani krivci projektanti i stručnjaci, koji sporo pripremaju projektnu dokumentaciju i troškovnike. A koliko ministar cijeni mišljenje struke imali smo prilike čuti nedavno od dekana Arhitektonskog fakulteta Bojana Baletića, koji je napustio Vladin Savjet za obnovu upravo zato što su Vlada i ministar Horvat potpuno ignorirali stručnjake i njihove prijedloge.

GLAS upozorava i kako skoro dvije godine nakon potresa sustavna obnova privatnih objekata u Zagrebu ne postoji, a građani su već digli ruke i obnavlja tko što i kako može. Na Baniji će ljudi, nažalost, i drugu zimu provesti u kontejnerima. Što se tiče obnove javnih objekata, drže, sasvim je sigurno da Vlada neće stići potrošiti 687 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU.

Uz to, ministar najavljuje da je u pripremi zahtjev za produženjem roka i pritom "opet daje suluda objašnjenja tvrdeći, otprilike, da su naše okolnosti bile nešto sasvim neviđeno dosad i nitko nigdje u EU nije s ovakvom prirodnom nepogodom morao potrošiti taj novac u roku od 18 mjeseci".

"Naravno da je opet kriv netko drugi, ovaj puta pravila Fonda solidarnosti i oni koji su ih pisali. Sve se urotilo protiv Vlade i nadležnog ministra i zato obnove nema. Sasvim sigurno nije problem u tome što su nesposobni, ne znaju i nije ih previše ni briga", navodi GLAS u priopćenju.

Najčitaniji članci