Glavaš dobio izlazak u grad, slikao se i ručao u restoranu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 115

Glavaš dobio izlazak u grad, slikao se i ručao u restoranu

Glavaš dobio izlazak u grad, slikao se i ručao u restoranu
4

Branimir Glavaš je početkom 2015. godine stekao uvjete za korištenje pogodnosti koje se sastoje u jednomjesečnom petosatnom izlasku u grad i korištenju vikenda

VIDEO

Branimir Glavaš, osuđenik za ratni zločin iz Osijeka, u nedjelju je sa svojim mostarskim i osječkim prijateljima proveo pet sati u "slobodnom izlasku u grad". Pritom je iskoristio prigodu provozati se na jedno od obližnjih brda i tamo se fotografirati s panoramom Mostara u pozadini. 

Facebook

Time je Glavaš i doslovno svima poručio da je početkom 2015. godine stekao uvjete, nakon "odležane" tri petine zatvorske kazne (u koju se ne uračunava pritvor iz Hrvatske), na korištenje izvan zatvorskih pogodnosti koje se sastoje u jednomjesečnom petosatnom slobodnom izlasku u grad te korištenju vikenda u trajanju od četiri dana mjesečno. 

Blaži zatvorski tretman, nakon što je proveo punih pet godina u šest zatvora Hrvatske i Bosne i Hercegovine (Remetinec, Osijek, Zatvorska bolnica u Svetošimunskoj, Sarajevo, Zenica i Mostar), podrazumijeva i mogućnost rada u nekoj firmi izvan zatvora. U tom slučaju, ako bi se Glavaš uistinu i zaposlio, u zatvorsku ćeliju bi sljedeće tri godine dolazio samo - prespavati!

Osim tih pogodnosti zatvorenik ima pravo koristiti slobodne dane i u vrijeme vjerskih i državnih blagdana, te mogućnosti slobodnog vanjskog rada koji se dogovara između KPZ ustanove i poslodavca, s time da zatvorenik dolazi samo na spavanje u zatvorsku ustanovu, te ima pravo i na korištenje godišnjeg odmora u trajanju od 20 dana godišnje izvan zatvorske ustanove, te dodatnih sedam dana za određene Pravilnikom predviđene namjene, piše Glavaš u svojim bilješkama, a prenose njegovi suradnici na njegovoj Facebook stranici.

No, Branimir Glavaš neće stati samo na tome, jer mu 18. ožujka istječu dvije trećine zatvorske kazne (s uračunatih deset mjeseci pritvora u Hrvatskoj!), te na svojoj Facebook stranici poziva direktora mostarskog Kazneno-popravnog zavoda da je dužan "mjesec dana prije isteka toga roka po službenoj dužnosti podnijeti prijedlog Komisiji za uvjetni otpust, ako smatra da Branimir Glavaš ispunjava zakonom predviđene uvjete".

Posljednji put Branimir Glavaš je bio na slobodi 18. listopada 2012. godine. Tada je dobio "izlaz" kako bi mogao doći u Biograd na Moru na pogreb svoje sestre Gordane Sambunjak, koja je u 63. godini umrla nakon duge bolesti. Nakon sprovoda u pratnji policije odmah se morao vratiti natrag u mostarski zatvor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 115

VIDEO

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama