Obavijesti

News

Komentari 539

Glogoški u Savskoj 66: Zakon smeta agresorima na Hrvatsku

Glogoški u Savskoj 66: Zakon smeta agresorima na Hrvatsku
9

Branitelji su 555 dana proveli u Savskoj 66 u Zagrebu tražeći smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića...

VIDEO

Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji obilježili su u petak poslijepodne 3. godišnjicu početka prosvjeda branitelja ispred Ministarstva hrvatskih branitelja u Savskoj ulici, a na skupu je bio i ministar branitelja Tomo Medved, koji je poručio kako se u tri godine mnogo toga promijenilo te da je pred braniteljima još velik posao.

"Gradimo naš sustav koji je razoren korak po korak i činimo sve kako bismo pronašli najbolja rješenja za niz otvorenih pitanja branitelja", rekao je ministar Medved u prigodnom govoru.

Podsjetio je da je Zakon o hrvatskim braniteljima koji sustavno rješava probleme branitelja prošao prvo čitanje u Saboru i saborske odbore, ali branitelje, istaknuo je, još čeka veliki posao "jer mjere koje su predviđene u novom zakonu zahtijevaju energiju kako bi svaki branitelj te mjere osjetio u praksi".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon donošenje tog zakona, dodao je, slijedi ispunjavanje težnji da on postane ustavni zakon.

Ministar Medved podsjetio je da je hrvatske branitelje na prosvjed prije tri godine prisililo poniženje i izostanak dijaloga, poricanje postojanja problema branitelja i tadašnja politika prema braniteljima. Zahvalio je svim braniteljima na potpori i poručio im da neće odustati od stvaranja boljih uvjeta života za njih.

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški rekao je kako Zakon o hrvatskim braniteljima nije idealan, ali će otvoriti mogućnosti za bolji život branitelja. No, istaknuo je, taj zakon mnogima smeta.

"Vidimo da je problem kada smo u zakon stavili tko je izvršio agresiju na Hrvatsku. To nije problem kada to kažu oni koji su sudjelovali u agresiji, ali je problem kada to kaže čovjek koji sjedi u Hrvatskom saboru", rekao je Glogoški.

"Nakon izglasavanja običnog zakona u Saboru", najavio je Glogoški, slijedi upućivanje prijedloga izmjene Ustava Republike Hrvatske kako bi se mogao donijeti ustavni zakon o hrvatskim braniteljima.

"Bili smo i ostali sto posto za Hrvatsku, a ustrajat ćemo i na svakom problemu s kojim se susreću hrvatski branitelji", poručio je Glogoški.

Ministar Medved i Glogoški položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomenika Nevenki Topalušić, hrvatskoj braniteljici koja je umrla tijekom prosvjeda, nakon čega je slijedila molitva.

Prosvjed hrvatskih branitelja trajao je 555 dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 539
VIDEO

I dalje nema ni traga Danki (2): Vatrogasci su spremni pretražiti kanalizacijsku mrežu i jezero!
POTRAGA ZA DANKOM (2)

I dalje nema ni traga Danki (2): Vatrogasci su spremni pretražiti kanalizacijsku mrežu i jezero!

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Samo majka zna što se dogodilo u 89 minuta od nestanka Danke do prijave: 'Ni suzu nije pustila'
VELIKA REKONSTRUKCIJA NESTANKA

Samo majka zna što se dogodilo u 89 minuta od nestanka Danke do prijave: 'Ni suzu nije pustila'

Majka Danke Ilić (2) tek je nakon sat i pol prijavila nestanak kćeri. Prije toga brisala je poruke i pozive. Opet je bila na saslušanju u policiji
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.