Obavijesti

News

Komentari 0

Glumica Areta Ćurković otkrila: Kilogrami me ne opterećuju

Glumica Areta Ćurković otkrila: Kilogrami  me ne opterećuju
1

Osječka glumica Areta Ćurković za Express otkriva kako se nosi s izazovnim filmskim ulogama te kako je uživala u ulozi Bucke Keke u Majstorima

VIDEO

Kada je prije šest godina, kao filmska debitantica, uspješno iznijela glavni lik Olge u filmu “Kino Lika” Dalibora Matanića, svima je bilo jasno da će je golišava i kontroverzna scena seksa sa svinjom ili izbaciti u glumačku orbitu ili pokopati. Srećom po nju, ali i po nas gledatelje, otišla je prema gore. Danas se u kinematografima po cijeloj Hrvatskoj “vrti” njezin najnoviji film “Majstori”, urnebesna komedija također u režiji Dalibora Matanića koji joj je ponovno dao glavnu ulogu, čak ju zapravo i namijenio njoj.

Lik bucmaste Keke na prvu je osvojio simpatije publike i ona je opet briljirala. Radi se o osječkoj glumici Areti Ćurković, koja je baš uoči premijere novog filma proslavila i svoj 41. rođendan. Areta je sve do debija u “Kino Lika” bila uspješna glumica u dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku gdje se, također, našla slučajno.

- Zapravo sam završila predškolski odgoj na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i htjela sam se baviti djecom. Iako sam u osnovnoj i srednjoj školi bila članica nekih dramskih skupina u kojima smo nešto kao glumili, nisam ozbiljnije razmišljala o glumi dok 1994. godine dječje kazalište nije objavilo poziv na audiciju. Prijavila sam se, ušla u uži krug, bila sam im genijalna i svašta, ali su mi se zahvalili na sudjelovanju i poslali me kući. Bila sam baš nesretna, ali sam tada i otkrila da je upravo gluma ono čime se želim baviti. Srećom, idući dan su me nazvali i rekli da sam primljena, pa sam, eto, tu i ostala do danas, prisjeća se Areta svojih početaka i dodaje kako je dječje kazalište zapravo bilo i ostalo njezina ljubav bez obzira na sva nova iskustva.

Prvi glumački zapaženiji uspjeh bio joj je u predstavi o Bistrom vitezu gdje je ona glumila Sancho Panchu, a Krešimir Mikić Don Quihotea. Ta joj je predstava bila akademija u malom koju zapravo nikada nije završila. Suradnja s Mikićem nastavila se više puta, a upravo je on i zaslužan za njezin prvi angažman na filmu.

- Nisam nikad planirala okušati se u filmu. Inače sam osoba koja ne vjeruje u planove. Možeš željeti, ali nemoj planirati. U principu vjerujem da će ti doći ono što ti je namijenjeno - kaže Areta koja je ime dobila po glasovitoj pjevačici Arethi Franklin jer joj je mama “brijala” na jazz.

Do lika nesretne mlade žene Olge u “Kinu Lika” došla je nakon što je Mikić pokazao Daliboru Mataniću snimke s predstave o Ivici i Marici u kojoj je glumila i Areta. Mataniću se ona odmah svidjela i ponudio joj je glavnu ulogu u svom filmu.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
POLICIJA GA UHITILA

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.