Obavijesti

News

Komentari 58

Napao je novinarku: Mora na godinu i 3 mjeseca u zatvor...

Napao je novinarku: Mora na godinu i 3 mjeseca u zatvor...
1

Šajnović je osuđen na sedam mjeseci za prijetnju i devet mjeseci za pokušaj teške tjelesne ozljede pa mu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i tri mjeseca

VIDEO

Nenad Šajnović, koji je u rujnu prošle godine u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga fizički napao reporterku Nove TV Emu Branicu, nepravomoćno je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora na Općinskom sudu u Bjelovaru, izvijestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Šajnović je osuđen na sedam mjeseci za prijetnju i devet mjeseci za pokušaj teške tjelesne ozljede pa mu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i tri mjeseca.

Ana Šajnović nepravomoćno je osuđena za kazneno djelo prijetnje uvjetnom kaznom zatvora od šest mjeseci, dok je u drugom postupku, na Prekršajnom sudu u Bjelovaru, nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira te je dužna snositi 1000 kn sudskih troškova, navodi HND.

Podsjećaju da je 16. rujna 2017. u Velkom Pašijanu brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog, Nenad Šajnović, prišao skupini od šest osoba i u više navrata vikao da će ih ubiti, a potom prišao novinarki Emi Branici koju je snažno odgurnuo rukom u predjelu prsa uslijed čega je ona pala u odvodni kanal uz betonski most kolnog ulaza jedne kuće. Potom je nasrnuo i na snimatelja pokušavajući mu oštetiti kameru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U napadu je, prema policijskom izvješću, sudjelovala i 73-godišnja Ana Šajnović koja je vikala i galamila na nazočne pri čemu ih je napala metalnom drškom udarajući ih po tijelu.

Napad na ekipu Nove TV osudio je HND koji je pozvao institucije da zaštite novinare, a napad je uvršten i u regionalnu bazu napada na novinare SafeJournalists.net.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a