Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Godinu dana ćemo putovati svijetom i istraživati ljubav'

Putopisac i pustolov Davor Rostuhar za par dana kreće na novi put, ali ne sam. Na putovanju oko svijeta u trajanju godinu dana ovog puta pridružit će mu se supruga Anđela

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
45 komentara

Ja sam Anđelom bio očaran čim sam je ugledao  i već na prvom spoju sam joj rekao kako će ona biti majka moje djece i moja supruga. Kaže sa smiješkom na licu Davor Rostuhar (36), naš poznati putopisac i pustolov, dok zaljubljeno gleda u Anđelu (33), ljubav svog života.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1202722 / ]

Kako život piše romane, tako je i njihova ljubavna bajka započela sasvim slučajno, a na prvi spoj otišli su tek nakon godinu dana od upoznavanja. Natječaj za posao bila je njihova sudbonosna prekretnica u životu.

- Meni je trebala asistentica i Anđela se prijavila na posao. Došla je do finalnog kruga razgovora, ali ga na kraju nije dobila - kroz smijeh nam priča Davor i odmah pojašnjava zašto ju nije zaposlio u svom timu. 

- Na prvi pogled mi se svidjela pa sam se bojao, ukoliko nešto bude među nama, a osjećao sam da bi moglo biti, miješati poslovni i privatni život - kaže. 

No, nakon par mjeseci proširivao je svoj tim i ipak pozvao plavokosu Anđelu da mu se pridruži. 

- Ja sam prihvatila, a kako smo se intenzivno družili, vrlo brzo smo se zaljubili i eto nas i danas zajedno - rumenih obraza priča Anđela.

I nakon četiri godine, prva Davorova pomisao se i ostvarila. Prije tri mjeseca Anđela je postala njegova supruga. S prstenom u ruci kleknuo je pred nju prošle godine, ni više ni manje, nego na obali Antarktike, neposredno prije nego će se uputiti na veliku ekspediciju u kojoj je  posve sam prehodao 1200 kilometara od obale Antarktika do Južnog pola i postao prvi Hrvat kojemu je to uspjelo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- To je zaista bilo romantično i čarobno. Ja sam ga pratila brodom do obale Antarktika odakle je krenuo prema Južnom polu. Rekao mi je da se idemo fotografirati, postavio je stativ i kleknuo kako bi nešto potražio. Ja uopće nisam očekivala da će izvaditi prsten i zaprositi me, ali naravno da sam odmah bez razmišljanja rekla 'da' - prisjeća se Anđela koja je postala Davorova životna suputnica u doslovnom smislu. 

Naime, Rostuhar za par dana kreće u novi projekt "Ljubav oko svijeta", ali ovoga puta ne sam. Anđela će mu se pridružiti na putovanju oko svijeta tijekom kojeg će zajedno istraživati ljubav u različitim kulturama. 

- Putovat ćemo godinu dana pa će naš medeni mjesec zapravo biti medena godina - kroz smijeh kažu Rostuhari.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Već 1. siječnja kreću na svoju životnu avanturu, a prva stanica im je, dakako, Pariz - grad ljubavi. 

- Plan nam je proputovati sve kontinente i upoznati 20-ak najrazličitijih kultura, od plemena lovaca i sakupljača po Africi, Amazoni, Oceaniji pa sve do najmodernijih društava. Tražit ćemo najzanimljivije parove i intervjuirati ih u potrazi za odgovorima što je to ljubav i razlikuje li se njezino značenje od kulture do kulture - pojašnjavaju Davor i Anđela.

Žele istražiti zanimljive običaje vjenčanja, zavođenja i odnosa među partnerima na svim stranama svijeta. 

- U čak 60 posto kultura, posebno Arapskim zemljama, prisutna je poliginija, kada muškarac ima više žena. Poliandrija, kada žena ima više muškaraca, postoji navodno još samo u određenim dijelovima Himalaje.  U Čadu, primjerice, postoji festival Gerewol, na kojem muškarci plesom, pokazivanjem zubi i bjeloočnica, zavode žene. U Kirgistanu pak još uvijek običaj otmice mlade žene za udaju iako je to je zabranjeno zakonom. Zatim postoji i sologamija, kada se žene udaju same za sebe. Sve te običaje, koji su nama nekako strani, i još puno drugih, želimo istražiti i pobliže ih upoznati - pojašnjavaju supružnici.

Iako će biti 365 dana neprekidno zajedno, ne boje se prevelikog neslaganja, svađa i zasićenja jedno od drugoga. 

- Mi super funkcioniramo i slažemo se. Naravno da se i posvađamo i to žestoko jer volimo raspravljati i bit će toga i na putovanju, ali nikada do sada nismo zaspali posvađani, odmah sve rješavamo - kažu. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve priče objavljivat će na web stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu (www.kek.hr/ljubav-oko-svijeta/) za članove koji plate godišnju članarinu u iznosu od 180 kuna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message