Obavijesti

News

Komentari 123

Gol je dječaka udario u glavu, liječnici ga nisu mogli spasiti

Gol je dječaka udario u glavu, liječnici ga nisu mogli spasiti
3

Oživljavali ga: Luka Milković (12) bio je s prijateljem na igralištu u Petrinji. Uhvatio se za gredu gola, koja je puknula i udarila ga u zatiljak. Umro je dva dana kasnije

VIDEO

Upomoć, upomoć, zapomagao je dječak u petak oko 15.40 sati s igrališta Športskog nogometnog kluba Češko Selo u Petrinji. Njegove krike čula je susjeda i pohitala pomoći.

- Dječak je nepomično ležao na travi, a kraj njegove glave je bila prečka gola. Bio je plav i u nesvijesti, a na usta mu je išla pjena. Njegov prijatelj je u šoku zapomagao kraj njega - kazala nam je susjeda.

Njezin suprug odmah je nazvao Hitnu pomoć. Telefonom su mu davali upute kako da ozlijeđenome masira srce dok oni ne stignu. Na igralište su došli za samo nekoliko minuta.

Luku Milkovića (12) prevezli su prvo u Opću bolnicu Sisak, a potom u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Dva dana liječnici su se borili za njegov život. U nedjelju je podlegao ozljedama. Njegovi roditelji kazali su da je u petak s najboljim prijateljem (12) otišao do poznanika koji živi blizu igrališta.

- Prije nego što su krenuli kući, zastali su malo se poigrati. Njegov prijatelj ispričao nam je da se Luka rukama uhvatio za prečku gola. Ona je popustila i puknula te ga udarila otraga u zatiljak - još u šoku ispričao je Lukin tata Krunoslav. Na mjesto nesreće stigao je za deset minuta nakon poziva prijatelja.

- Na njegovoj glavi nigdje nije bilo krvi, ništa se nije vidjelo. Liječnici su nam rekli da ga ne mogu operirati dok oteklina na mozgu ne splasne, no on je i dalje oticao - očajan je Krunoslav. 

Kazao je da je Luka do prije tri godine trenirao nogomet za taj klub. Onda se počeo baviti gimnastikom, u čemu je bio vrlo uspješan te je osvojio mnoge nagrade. Na igralištu na kojem je stradao nije bio više od dvije godine.

Kobni gol policija je uklonila u ponedjeljak ujutro. Mještani pričaju da je prečka bila više puta zavarena te sumnjaju da je jedan od varova popustio. Pitaju se tko je odgovoran.

Predsjednik ŠNK Češko Selo Stevo Žugaj tvrdi da je gol puknuo nakon što je pao.

- Takve golove sam preuzeo od prošlog predsjedništva. Nisam stručan da procijenim u kakvom su stanju golovi - komentirao je Žugaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.