Obavijesti

News

Komentari 24

Goran Bogdan: Žalosti me što je gola Lucija izazvala sablazan

Goran Bogdan: Žalosti me što je gola Lucija izazvala sablazan
1

Najseksipilniji mladi hrvatski glumac Goran Bogdan za 24sataExpress progovorio je o karijeri, jazzu, ali i golotinji kolegice Šerbedžije koja je izazvala loše reakcije...

VIDEO

Po godinama pripada mlađem naraštaju zagrebačkih glumaca, ali Goran Bogdan već ima iza sebe prilično bogatu biografiju. Još je 2006. godine, na prvoj godini Akademije dramskih umjetnosti, počeo igrati u ZKM-ovim predstavama, a u međuvremenu je postao i stalni član njihova ansambla. Osim desetak kazališnih predstava u kojima je igrao, u svoju je biografiju upisao i pregršt kratkometražnih i nekoliko dugometražnih igranih filmova, od kojih je posljednju veću ulogu odigrao u filmu “Sonja i bik”. Glumio je u Brešanovu “Svećenikova djeca” i filmu Ivana Livakovića “Svinjari”, koji je upravo u postprodukciji. Televizijska ga publika pamti po reklamnom spotu za jednog teleoperatera u kojem se pojavljuje s Emirom Hadžihafizbegovićem, kao i po ulogama u brojnim domaćim televizijskim serijama, a oni koji prate alternativnu domaću scenu, znaju da Goran svira i gitaru u postrock-bendu Luni Megumi.

No tom svestranom glumcu, koji je 2. listopada navršio 32 godine, Akademija nije prvi fakultet. Prije no što se posvetio glumi završio je Ekonomski fakultet i zamalo magistrirao, iako tome danas ne pridaje preveliko značenje.

- Ma, to je nevažno. Nema tu velike pameti. Smatrao sam da je fer prema samom sebi da dovršim taj fakultet i ne bih to ni previše mistificirao niti pridavao tome veliku važnost. Da sam odabrao bilo što drugo, isto bih se tako ozbiljno prihvatio posla i dovršio ga, jer smatram da je to pošteno, kaže Bogdan.

Poslu pristupa vrlo ozbiljno i odgovorno. Kao što je jednom rekao, nikad nakon neuspjeha ne traži krivce jer je za uspjeh potreban samo rad, rad i rad.

- Ako ne uspiješ znači da spavaš pet sati previše. Smanji. Ili spavaj svaki treći dan. Ako ni tad ne uspiješ, preispitaj se. Možda ipak onda nisi dovoljno dobar - govori glumac.

To je ujedno i odgovor na pitanje kako je u tako malo vremena toliko mnogo napravio:

- Ne pitajte me kako stižem. Vidi se po mojim podočnjacima koliko malo spavam. Ali uz talent i malo sreće, rad je jedini put da se nešto postigne. Rad je kao prinošenje žrtve talentu s kojim se rađaš. Unatoč svemu smatram da još ne radim dovoljno koliko bih morao. Svjestan sam da bih trebalo više i bolje. Sve te uloge, filmovi i predstave ne govore ništa o mojoj kvaliteti. Jer u mojem poslu nije važna kvantiteta. Važno je kakve su te predstave i kakvi su filmovi. Uvijek sam se trudio da radim u dobrim projektima i to mi je srećom pošlo za rukom. No važno je i kako se osjećam nakon svake uloge. Jesam li zadovoljan s onim što sam napravio?

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...