Obavijesti

News

Komentari 2

Gordan Grlić Radman s hrvatskom poslovnom zajednicom u Seattlu

Gordan Grlić Radman s hrvatskom poslovnom zajednicom u Seattlu

Ministar je naglasio  kako najveći potencijal za gospodarsku suradnju sa SAD-om leži u IT industriji i visokim tehnologijama, zdravstvu, metalnoj i prehrambenoj industriji

VIDEO

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman susreo se u subotu u Seattleu s hrvatskom poslovnom zajednicom, uoči odlaska na Opću skupštinu UN-a, naglasivši važnost ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i ukidanja viza za SAD, priopćio je u subotu MVEP.

"Razmijenjena su iskustva o uspješnoj godišnjoj konferenciji Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) u Zagrebu, kao i ratifikaciji Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, s obzirom da će stupanjem na snagu korist biti višestruka i za američku i za hrvatsku stranu, a posebnu korist će imati i iseljenici koji se namjeravaju vratiti u domovinu", stoji u priopćenju MVEP-a.

Ministar je naglasio  kako najveći potencijal za gospodarsku suradnju sa SAD-om leži u IT industriji i visokim tehnologijama, zdravstvu, metalnoj i prehrambenoj industriji, ističući kako Hrvatska danas ima neke od vodećih svjetskih kompanija u tehnološkom sektoru koje već imaju podružnice u SAD-u.

Miletić: Zadovoljni smo što je prepoznata naša inicijativa za opozivom ministra 'lažljivca'
Miletić: Zadovoljni smo što je prepoznata naša inicijativa za opozivom ministra 'lažljivca'

Sugovornici su istaknuli vrlo važnim za unaprijeđenje poslovanja ulazak Hrvatske u program izuzeća od viza, a naglašeno je i zadovoljstvo pregovorima s američkom stranom o uvođenju izravne linije između New Yorka i Zagreba.

Istaknuto je i da postoji veliki prostor za napredak u trgovinskoj razmjeni dviju država, imajući u vidu sve potencijale i dobre makroekonomske pokazatelje Hrvatske.

"Trgovinska i investicijska razmjena će nastaviti rasti, čineći Hrvatsku privlačnijom američkim ulagačima, poglavito nakon članstva u eurozoni i šengenskom prostoru, kao i nakon početka pregovora s OECD-om", zaključio je ministar.

On se susreo i  s gradonačelnicom Gig Harbora Tracie Markley. Osnivači Gig Harboura su Hrvati Peter Goldsmith i Samuel Jerisich, a ovaj grad čuva hrvatsku pomorsku baštinu i običaje, te povijest američkih Hrvata sve do danas, ističe se u priopćenju.

Grlić Radman boravit će od 18. do 23. rujna u New Yorku gdje će sudjelovati na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, te na još nekoliko multilateralnih sastanaka. Održat će i niz bilateralnih sastanaka i susreta s predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192