News

Komentari 1

Gordan Grlić Radman započeo posjet Gruziji: Imaju punu potporu na europskom putu!

Gordan Grlić Radman započeo posjet Gruziji: Imaju punu potporu na europskom putu!

Susreo se s gruzijskim kolegom Ilijom Darčiašvilijem, a razgovarali su o" nastavku intenziviranja političkog dijaloga Hrvatske i Gruzije

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman započeo je u četvrtak službeni posjet Gruziji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP), dodavši kako je riječ o prvom takvom posjetu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gruziji.

Grlić Radman se susreo s gruzijskim kolegom Ilijom Darčiašvilijem, a razgovarali su o" nastavku intenziviranja političkog dijaloga Hrvatske i Gruzije, kao i o snaženju suradnje u područjima gospodarstva, trgovine, turizma, energetike i kulture", stoji u priopćenju MVEP-a.

"Ponovio sam ministru Darchiashviliju punu potporu Hrvatske europskom putu Gruzije. Gruzija napreduje prema statusu kandidatkinje i spremni smo pomoći na tom putu - iz vlastitog iskustva znamo da je to dugo putovanje, ali itekako korisno te pozdravljamo reformske napore i predanost procesu pristupanja EU-u'', rekao je ministar Grlić Radman, navodi MVEP.

Grlić Radman je također naglasio da Hrvatska podržava europski put Gruzije, suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Gruzije unutar međunarodno priznatih granica te da podržava mirno rješenje sukoba.

Hrvatski i gruzijski ministar vanjskih poslova su potpisali i Memorandum o razumijevanju u području diplomatske izobrazbe, a Grlić Radman je pozdravio otvaranje gruzijskog veleposlanstva u Zagrebu i konzulata u Puli.

Hrvatski ministar vanjskih poslova sastao se i s predsjednikom gruzijske vlade Iraklijem Garibašvilijem te s potpredsjednikom vlade i ministrom gospodarstva i održivog razvoja Levanom Davitašvilijem.

S njim je potpisao ugovor dviju vlada o gospodarskoj suradnji.

Najčitaniji članci