Obavijesti

News

Komentari 80

'Ne želim da moje dijete uči u školi nešto što je vrlo intimno'

'Ne želim da moje dijete uči u školi nešto što je vrlo intimno'
1

Hoće li Ljubljana blokirati ulazak u Europsku uniju 1. srpnja, treba li se crkva miješati u školski program te o situaciji u HDZ-u govorio je Gordan Jandroković

VIDEO

Može li se HDZ izvući iz krize, vodi li Karamarko stranku prema desnici, tko će biti kandidat stranke u Zagrebu, piše li HDZ novi ekonomski plan za iduće izbore, treba li Vlada i kako pregovarati sa Beogradom, hoće li Ljubljana blokirati ulazak u Europsku uniju 1. srpnja, u '60 minuta s Tihomirom Ladišićem' govorio je Gordan Jandroković, bivši ministar vanjskih poslova i saborski zastupnik HDZ-a.

Gordan Jandroković je komentirao susret hrvatskog i srpskog premijera te je rekao kako je najbolje od svega što je susret bio. Kaže kako je došlo do zastoja u odnosima Srbije i Hrvatske, a taj susret je prvi korak u poboljšanju odnosa. 

- Sadržajno se ne vide neki bitni pomaci. Utvrđeni su problemi koji su bili poznati, a vidjet ćemo što će donijeti tjedni pred nama - rekao je Jandroković. Istaknuo je kako su izjave srpskog predsjednika Tomislava Nikolića potpuno neprihvatljive. Dodaje kako je on i sastanak premijera začinio nepotrebnim izjavama. 

- Ta nova ekipa očito ne shvaća realnost, niti se spremna suočiti sa stvarnošću. Tu su ključni korijeni. Hrvatska je vodila opreznu politiku cijelo vrijeme - rekao je Jandroković.

Ta nova ekipa u Srbiji očito ne shvaća realnost, niti se spremna suočiti sa stvarnošću

Bivši ministar vanjskih poslova smatra kako je za stabilnost regije ključno proširenje NATO saveza i Europske unije, a smatra da s tim Srbi očito imaju problema. Komentirao je i Brammertzovu reakciju na presudu hrvatskim generalima u Haagu te kaže kako se sud mora poštivati. Rekao je i kako Hrvatskoj nije bilo lako kada je izrečena presuda pretprošle godine.

Jandroković je komentirao i pitanje dvojezičnosti u Vukovaru te je istaknuo kako s time treba biti jako oprezan te treba voditi dobar dijalog. Dodaje kako ne treba nasjedati na provokacije te da treba biti razuman. Rekao je i kako razumije predsjednika Ivu Josipovića da se ne želi sastati s Nikolićem, upravo zbog njegovih izjava ranije. Jandroković se slaže i s premijerom Milanovićem u vezi tvrdnji da se u odnose sa Srbijom treba ulaziti hladne glave.

"Slovenija je izgubila na ugledu"

Gordan Jandroković je komentirao i odnose sa Slovenijom te je istaknuo kako je Slovenija jako izgubila na imidžu zbog kočenja ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Kaže kako Slovenija nije danas što je bila prije nekoliko godina.

- Jučer sam po prvi put vidio da je ministrica Pusić zabrinuta. Na tu zabrinutost smo mi upozoravali već nekoliko mjeseci. Pritisak prema Sloveniji od strane zemalja članica će biti jači, a mi smo tu podbacili - rekao je bivši ministar. Dodaje kako još uvijek nije za sve kasno. Dodaje kako treba to dići na razinu ministara i premijera.

"Ne bih se složio da je iza HDZ-a sve ostalo u rasulu"

Jandroković je rekao kako se na HDZ odrazio gubitak izbora te kaže kao je istina da su jedno vrijeme kao oporba bili pasivni. Kazao je i kako je stranka ulaskom u EU ostvarila ciljeve zbog kojih je i osnovana.

- Vjerujem da će mjeseci koji dolaze donijeti pomak i da će HDZ govoriti oštrije kao oporbena stranka - kaže Jandroković. Dodaje kako je HDZ stvoren da bi se stvorila Hrvatska i da se ona geopolitički pozicionira. Istaknuo je kako se ne slaže da je država ostala u rasulu, jer da je tako, smatra kako sada ne bi bili na vratima Europske unije.

Vjerujem da će mjeseci koji dolaze donijeti pomak i da će HDZ govoriti oštrije kao oporbena stranka

- Ne bih se složio da je iza HDZ-a sve ostalo u rasulu. HDZ je napravio dvije važne stvari za Hrvatsku - NATO i EU. Na žalost, paralelno s tim su bili slučajevi korupcije i organiziranog kriminala, a naravno da će građani okrenuti leđa stranci. Kultura korupcije postoji još od 1945. godine. Mi smo učili demokraciju i tu su se dogodile greške. HDZ je napravio propusta, ali nije on jedini krivac za sve - istaknuo je Jandroković.

"Neprihvatljivo je kako se ponaša ministar Jovanović"

Saborski zastupnik HDZ-a osvrnuo se i na situaciju sa zdravstvenim odgojem u školama. Istaknuo je kako je njemu potpuno neprihvatljivo kako se ministar Željko Jovanović ponaša. Ističe kako se tako ne smije ponašati ministar koji vodi prosvjetu te kaže kako očito on ne odobrava mišljenje koje je suprotno od njegovog.

- Crkva govori o temama koje su temeljne teme crkve, a ne o političkim temama. Ne može se očekivati da će crkva šutjeti na tako radikalne pomake kao što je zdravstveni odgoj - kaže Jandroković. Dodaje kako crkva ima pravo o tome razgovarati. Jandroković kaže kako on ne želi da njegovo dijete u školi uči nešto što je vrlo intimno.

- Obitelj je zadužena za odgoj djece, a država ne može kompenzirati odgoj koji djetetu daje obitelj. Nisam siguran da smo kao društvo zreli za spolni odgoj, ali moramo razgovarati - rekao je Jandroković. 

Država ne može kompenzirati odgoj koji djetetu daje obitelj

Jandroković je komentirao i kako kandidat u Zagrebu i ostalim gradovima na lokalnim izborima mora biti najbolji kojeg HDZ može ponuditi, a ime kandidata za Zagreb nije htio otkriti. Kaže kako očekuje da će sada uslijediti i napad na njihovog kandidata za Split, a dodaje da će HDZ zagrebačkog kandidata otkriti uskoro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'
UPUTILI OSAM VOZILA

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'

Na gašenje požara upućeno je osam vozila. Vatrogasci su nam potvrdili da je požar pod nadzorom te da se radilo o požaru stroja
Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...
RIJETKO SE POJAVLJUJE

Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...

Ana Maslać Plenković i hrvatski premijer imaju troje djece. Ne ističe se u političkim kampanjama i u javnosti se pojavljuje iznimno rijetko