Obavijesti

News

Komentari 28

Buktinja u Zatonu kraj Zadra je pod kontrolom, kuće su sigurne

Buktinja u Zatonu kraj Zadra je pod kontrolom, kuće  su sigurne
10

Vatrogasci su uspjeli pod kontrolu staviti požare u Makarskoj i Splitu, no oni pokraj Zadra, u Ninu i Zatonu, i dalje gore. Policija je počela evakurati stanovnike dijela Zatona. Ugrožena je i benzinska pumpa

VIDEO

Kraj Zadra, u Ninu, buknuo je požar na livadi, no vatrogasci su se teško probili do njega obzirom da je jaka orkanska bura iščupala stabla koja su zakrčila put. Ljudi ni na jedan izlaz ne mogu izaći iz Nina, prestravljeni su. U Centru 112 kažu da prioritet zasad imaju požari. U Zatonu, mjestu blizu Nina, buknuo je još jedan.  Kako doznajemo, gori nisko raslinje. 

 

Kako doznajemo od vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu. Iako su kuće u Zatonu bile ugrožene, uspjeli su ih spasiti oko jedan sat ujutro. Prije toga su evakuirali i dio stanovništva. Osim kuća, ugrožena je bila i obližnja benzinska postaja koja je također, zahvaljujući vatrogasnom intervencijom, spašena. 

U Splitu požar stavljen pod kontrolu 

U predgrađu Splita, na predjelu Brda, između Sarajevske ulice, Vranjičkog puta i Puta Brda u  petak navečer iza 22 sata izbio je požar. Kako doznajemo od vatrogasaca gorjelo je nisko raslinje i razni otpad, a oko 23.30 buktinja je polako stavljena pod kontrolu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vatrogascima na terenu posao je otežavala jaka bura koja je u poslijepodnevnim satima počela jačati, ali i uske ulice te parkirani autobomili zbog kojih su se teško probijali po kvartu. Vatra se naime, širila među kućama, no niti jedan objekt nije bio ugrožen. Na teren je izašlo 20 vatrogasaca sa sedam vozila od kojih je pet iz JVP-a Split te dva iz DVD-a. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen, a kako doznajemo, navodno je od plamena oštećen jedan automobil.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:06

Požar je buknuo i u Makarskoj, a jaka bura otežava gašenje. Vatrogasci su ga oko 22 sata uspjeli staviti pod kontrolu. I dalje su na terenu, no ne zna se uzrok. 

Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'
Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'

 

U još jednom naselju pokraj Zadra, Smokviću, zapalio se dimnjak. Vatrogasci su na terenu sa svim raspoloživim snagama. 

Uskoro više... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik