Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Buktinja u Zatonu kraj Zadra je pod kontrolom, kuće su sigurne

Vatrogasci su uspjeli pod kontrolu staviti požare u Makarskoj i Splitu, no oni pokraj Zadra, u Ninu i Zatonu, i dalje gore. Policija je počela evakurati stanovnike dijela Zatona. Ugrožena je i benzinska pumpa

Foto: Poslao čitatelj
28 komentara

Kraj Zadra, u Ninu, buknuo je požar na livadi, no vatrogasci su se teško probili do njega obzirom da je jaka orkanska bura iščupala stabla koja su zakrčila put. Ljudi ni na jedan izlaz ne mogu izaći iz Nina, prestravljeni su. U Centru 112 kažu da prioritet zasad imaju požari. U Zatonu, mjestu blizu Nina, buknuo je još jedan.  Kako doznajemo, gori nisko raslinje. 

 

Kako doznajemo od vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu. Iako su kuće u Zatonu bile ugrožene, uspjeli su ih spasiti oko jedan sat ujutro. Prije toga su evakuirali i dio stanovništva. Osim kuća, ugrožena je bila i obližnja benzinska postaja koja je također, zahvaljujući vatrogasnom intervencijom, spašena. 

U Splitu požar stavljen pod kontrolu 

U predgrađu Splita, na predjelu Brda, između Sarajevske ulice, Vranjičkog puta i Puta Brda u  petak navečer iza 22 sata izbio je požar. Kako doznajemo od vatrogasaca gorjelo je nisko raslinje i razni otpad, a oko 23.30 buktinja je polako stavljena pod kontrolu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vatrogascima na terenu posao je otežavala jaka bura koja je u poslijepodnevnim satima počela jačati, ali i uske ulice te parkirani autobomili zbog kojih su se teško probijali po kvartu. Vatra se naime, širila među kućama, no niti jedan objekt nije bio ugrožen. Na teren je izašlo 20 vatrogasaca sa sedam vozila od kojih je pet iz JVP-a Split te dva iz DVD-a. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen, a kako doznajemo, navodno je od plamena oštećen jedan automobil.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Požar je buknuo i u Makarskoj, a jaka bura otežava gašenje. Vatrogasci su ga oko 22 sata uspjeli staviti pod kontrolu. I dalje su na terenu, no ne zna se uzrok. 

IZDAN CRVENI METEOALARM Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'

 

Foto: Pino Šale/24sata

U još jednom naselju pokraj Zadra, Smokviću, zapalio se dimnjak. Vatrogasci su na terenu sa svim raspoloživim snagama. 

Uskoro više... 

Možda vas zanima i ovo:
Message