Obavijesti

News

Komentari 116

Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'

Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'
5

Zbog jake i orkanske bure zatvorena je autocesta A1 između Posedarja i Sv. Roka, no bus za Split odlučio je prekršiti zabranu. Naposljetku su se morali zaustaviti na benzinskoj u Jasenicama gdje će i prespavati

VIDEO

Kako nam javlja čitateljica, bus kompanije FlixBus je zaustavljen na benzinskoj postaji Tifon na Jasenicama, te ne smije dalje voziti. Bus je krenuo za Zagreb iz Splita u 17:30, te je vozač ignorirao više upozorenja zabrane prometa na autocesti i nastavio voziti. Nakon prelaska Masleničkog mosta, putnici su se pobunili.

- Autobus se ljuljao koliko je puhala bura, putnici su počeli paničariti i vikati vozaču da će nas ubiti, dijete koje je bilo s majkom je zaplakalo - ispričala nam je čitateljica. 

Nekoliko minuta nakon toga zaustavio ih je policijski presretač, te ih uputio da se zaustave na obližnjoj benzinskoj postaji Tifona u Jasenicama. Putnici su sada i dalje tamo, autobus ne smije nigdje dalje voziti, te je izgledno da će morati prenoćiti tamo.

- Rekli su nam da ćemo vjerojatno prenoćiti na benzinskoj, a ni u bus se ne možemo vratiti, jer se cijeli ljulja koliko jako bura puše. Nitko nam ništa konkretno ne govori - rekla nam je čitateljica.

Bura zatvorila dio A1, obustavljene brodske linije 

Zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvorena je A1 između Posedarja i Sv. Roka, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (obilazak je DC27 i DC50 preko Karina, Obrovca i Gračaca), te Jadranska magistrala između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene, izvijestio je u petak navečer Hrvatski autoklub (HAK). 

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za osobna vozila je DC3 - starom cestom kroz Gorski Kotar.

 Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

 Zbog pojačanog priljeva vozila i kontrola na pojedinim graničnim prijelazom sa Slovenijom i BiH moguća su i duža čekanja.

Brod na liniji Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice u prekidu je od 19,15 sati.

U prekidu je katamaranska linija Split- Vis.

Katamaran Bišovo na liniji Pula-Zadar u subotu, 23. veljače, neće isploviti, zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Crveno upozorenje izdano, u Makarskoj požar... 

DHMZ je izdao crveno upozorenje za cijelu Riječku, Splitsku i Kninsku regiju, te Srednju i Južnu Dalmaciju zbog orkanskih udara bure, koji mogu doseći brzinu između 115 i 180 km/h.

Kako piše Dalmatinski portal najavljeni su najjači udari bure u posljednjih 10 godina, a u Solinu je već pokazala svoju snagu te je pod udarom vjetra nastradao krov plastenika.

Bura koja polako jača u okolici Splita nakratko je pokazala snagu u Solinu

Ništa bolje stanje nije ni u Zadru gdje jaka bura ruši stabla, a navodno gori i nekoliko požara u blizini. Centar 112 dobio je i poziv upomoć jednog vozača koji se, zbog bure, nije usudio voziti dalje. Policija je također izašla na teren kako bi pomogla uhvatiti ovcu na magistrali D8 koja je uzrokovala zastoje u prometu. 

U Ninu kraj Zadra buknuo je jak požar. Vatrogasci su na terenu. 

Na Facebook stranici "Vatrogasci - oni su naši heroji" osvanula je i snimka požara u Makarskoj, a jaka bura otežava gašenje. Kako doznajemo, stavljen je pod kontrolu oko 22 sata. Vatrogasci su i dalje na terenu i još se ne zna uzrok požara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.