Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
201 komentara

Gotovina o registru branitelja: Podupirem sve poteze Vlade

Gotovina je u utorak u Pakoštanima izgrlio tetu Mariju koja ga je nakon majčine smrti odgajala. Danas će obići grob oca Mile koji je umro dok je Ante bio u Haagu

Dino Stanin/Pixsell
Foto: Dino Stanin/Pixsell
201 komentara

General Ante Gotovina je nakon prve noći provedene u obiteljskoj kući u Pakoštanima izašao van oko 14.10 sati u pratnji prijatelja i odvjetnika Luke Mišetića te se, kako je sam rekao, iznenadio koliko ga čeka novinara.

- Nisam znao da ste tu. Bio bih vas pozvao na kavu, ali bit će prigode ovih dana da se družimo i popijemo piće - rekao je  Gotovina. Dodao je kako mu je prva noć u Pakoštanima bila izvrsna te kako su fešta i doček bili odlični.

- Očekivao sam takvu atmosferu, a ona naglost koja se odjednom dogodila to vam je južnjački temperament koji ponekad treba malo spustiti na zemlju. Bilo mi je drago vidjeti ljude koji su čitavo vrijeme bili uz mene kao i ja uz njih - rekao je general.

Posebno je emotivno reagirao kada su mu novinari spomenuli njegovu tetu Mariju (79) koja ga je nakon majčine smrti odgajala.

- Oh, moja stara teta. Ona je ostala ona stara koja njeguje naše stare običaje - kroz smjeh je rekao general dodajući kako on "čovik mora" jer su svi njegovi, i s očeve i majčine strane, bili ribari i težaci. 

Novinare je zanimalo kako se osjeća nakon tolikih godina na slobodi.

- To vam je disciplina. Morate misliti, ne prepustiti se stihiji, nego gledati naprijed i vjerovati, ne izgubiti optimizam. Ja sam uvijek vjerovao jer sam znao da je istina na našoj strani. Došli smo do cilja i hvala Bogu na tome. Sve ono prije pripada prošlosti, to poglavlje je zatvoreno, novo je ispred nas i sad ga pišemo svi mi zajedno - rekao je Gotovina. 

Kazao je kako će se nakon svega posvetiti obitelji i prijateljima. Nije želio komentirati najavu objave registra branitelja.

- To su političke teme i to pripada politici. Ja sam običan čovjek. Dajem potporu Vladi. To su institucije koje bira narod i kada većina nekog izabere i odluči to je onda ta Vlada koju mi podupiremo i uživamo u tome i svakom dobrom potezu - rekao je Gotovina.

Nakon toga se fotografirao sa svima i čini se da bi se još družio s novinarima da po njega vozilom nije došla njegova supruga, nakon čega su se odvezli. 

Zamolio je novinare za diskreciju prilikom posjeta očeva groba

Gotovina danas planira obići grob svog oca Mile u Pakoštanima. Po prvi put od kada se vratio u domovinu zamolio je novinare za diskreciju kako bi mogao u privatnosti otići na groblje.

Podsjetimo, Mile Gotovina je preminuo 2008. godine, dok je general bio u Haagu. Iako je mogao od suda zatražiti da ga puste na pogreb, on to nije učinio objasnivši da ne želi narušiti dignitet očevog posljednjeg ispraćaja, javlja Slobodna Dalmacija.

Izgrlio tetu koja ga je odgajala 

Ante Gotovina se u utorak u Pakoštanima, nakon govora pred okupljenima, spustio s pozornice i najprije je izgrlio i izljubio svoju tetu Mariju. 

Ona je još u petak nakon objave oslobađajuće presude rekla kako je znala da će Ante "doći kući neokaljan". Rekla je i kako je godinama tvrdila da je Ante nevin te je prozvala i Sanadera i pitala ga što je to "učinio njezinom Anti". 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message