Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
115 komentara

Gotovinina tvrtka širi posao s tunama, morat će zapošljavati

Gotovinina tvrtka planira dodati još četiri kaveza uz postojećih osam te povećati proizvodnju za 50 posto. Širenje poslovanja značit će i ulaganja od 11,2 milijuna kuna

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
115 komentara

Pelagos, tvrtka kojoj je suvlasnik Ante Gotovina, planira proširiti uzgoj tune te su od Šibensko-kninske županije zatražili da im poveća obuhvat koncesije za uzgoj u akvatoriju južno od otoak Balabre, piše Šibenski portal

Kako se navodi, plan im je povećati uzgoj sa 600 na 900 tona tune godišnje. 

Jadranka Fržop iz županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj izjavila je kako Gotovininu tvrtku u maksimalnom kapacitetu ograničavaju odobrene kvote.

- Povećanje obuhvata koncesije u skladu je s lokacijskom dozvolom i studijom o utjecaju na okoliš, nije veće od 50 posto i nama je prihvatljivo za provedbu. Izmjenama se ne mijenja ni predmet ugovora o koncesiji tako da su ispunjeni svi uvjeti po kojima je postojeći ugovor moguće izmijeniti bez provedbe novog postupka davanja koncesije - izjavila je Fržop. 

Studija za okoliš navodi kako je prihvatljiv i kapacitet od 1500 tuona, ali zbog kvota, Gotovinina tvrtka planira dodati još četiri kaveza uz postojećih osam te povećati proizvodnju za 50 posto. Od dana sklapanja aneksa ugovor, bit će potrebna ulaganja od 11,2 milijuna kuna u sljedeća četiri mjeseca. 

Prijedlog izmjene i dopune koncesije bit će pred vijećnicima sljedeću srijedu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message