Obavijesti

News

Komentari 181

'Govorila je državnički, hvala Bogu da imamo nekog takvog'

'Govorila je državnički, hvala Bogu da imamo nekog takvog'
1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je jučerašnje obraćanje naciji predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović državničkim i zahvalio Bogu da imamo nekog tko može tako govoriti.

VIDEO

Predsjednici Ustav nalaže da štiti teritorijalni integritet Republike Hrvatske i brine se o stabilnosti vlasti i stabilnosti Republike. Mislim da je odgovorila državnički i predsjednica tako treba govoriti. Hvala Bogu da imamo nekog tko može govoriti državnički - istaknuo je Bandić u utorak na Trgu bana Jelačića komentirajući na upit novinara jučerašnje obraćanje naciji hrvatske predsjednice.   

Kolinda Grabar-Kitarović upozorila je da je u posljednje vrijeme hrvatska javnost zasuta podjelama koje razdiru društvo i nagrizaju temelje države te je pozvala sugrađane da ne dopuste da nam bolju budućnost ukradu zlodusi loše prošlosti, a Vladu i sve dionike političkog života da se trgnu, zaustave svađe i uhvate se posla. 

Novinare je zanimalo i kako gradonačelnik Bandić, koji je i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, komentira glasine da će dio zastupnika sisačkoga SDP-a prijeći u njegovu stranku. Bandić je rekao kako se svakodnevno diljem Hrvatske događa da ljudi koji su bili u nekim strankama prelaze u Stranku rada i solidarnosti, ali on tome ne pridaje nekakvu posebnu pozornost.

"Moguće je da, koliko imam informaciju, u Županiji sisačko-moslavačkoj četiri županijska vijećnika prijeđu u Stranku rada i solidarnosti, ali, mislim da je danas Dan skupštine", rekao je Bandić.

U vezi sa štandovima na Borongaju gradonačelnik je potvrdio da 1. srpnja oni "idu s Borongaja", a ljudima koji na njima prodaju ponuđeno je da nastave raditi na tržnicama koje su im najbliže mjestu stanovanja.

"Prvog sedmog ide sve u tragu peglanja i čišćenja cijelih Svetica. Otišao je balon, odlazi restoran 'Domagoj', odlaze štandovi. To će se napraviti sve kako Bog zapovijeda, da izgleda kako treba", rekao je Bandić. 

 Novinare je zanimalo i kako komentira problem stanara Tuškanca 19, gdje je napravljen tunel s izlazom na privatno zemljište, zbog čega stanari negoduju. Bandić je rekao kako će sa stanarima sjesti i razgovarati i neće 'otvarati' dok se ne dogovore.   

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa