Obavijesti

News

Komentari 102

Građani ogorčeni: Oni mogu biti dužni milijune, mi ni 50 kn!

Građani ogorčeni: Oni mogu biti dužni milijune, mi ni 50 kn!
3

Vlada je nakon objave liste dužnika 'izbombardirana' pitanjima i komentarima na društvenim mrežama. Ravnateljica Porezne uprave odgovorila je na neka pitanja

VIDEO

Nakon objave liste poreznih dužnika Vlada je na svojem Twitter i Facebook profilu dobila brojne komentare, ali i pitanja. Njih je pročitala Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave, i odgovorila na njih. Odgovore možete pogledati ovdje.

Prema brojnim komentarima na Facebooku velik broj građana je najviše ogorčen na činjenicu koliko je ljudi dužno ogromne svote novca, a mnogi primjećuju da njima već nakon '200 kuna naplaćenog poreza za automobil nakon 14 dana dolazi opomena'. Mnogi se pitaju što će sada Vlada poduzeti u vezi tih dugova.

Jedna građanka je u šoku: 'Meni samo nije jasno kako mogu biti dužni tolike milijune, a mi ni 50 kn???'.

Druga tvrdi da već 20 godina skoro ista ekipa vlada ovom državom pa je uptala Vladu: 'Zar se ne osjećate odgovornim što ta lista uopće postoji?'  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također,  mnogi su se zgrozili nad činjenicom da je Hrvatska radiotelevizija (HRT) dužna više od 222 milijuna kuna, a svaki mjesec ubire milijune od RTV pristojbe.

- Jedan od najvećih poreznih dužnika je HRT - što je podatak koji govori o svemu. Generator neplaćanja je država i ona je uzrok svih problema. Hrvatska je tamnica svih koji u njoj žive, propali projekt i veliki konc logor. Dobro je samo političkoj kasti i aparatu koji je ovisan o njoj - stoji u jednom komentaru.

No, neki i nisu zadovoljni kvalitetom i sadržajem objavljenog popisa.

- Mazanje očiju. Ima ovdje političkih podobnika (svih partija), ali ima i kolateralnih žrtava. Dobar potez, ali su podaci neupotrebljivi jer se ne vidi kako je nastao dug. Dug može nastati neplaćanjem po političkoj podobnosti, ali i neisplatom pruženih usluga. Ima dosta ovdje ekipe (manji dužnici) koji su na listi jer im državne ili politički podobne firme nisu platile, a porez se mora platiti odmah. Tako da je ovo skup beskorisnih podataka od kojih ništa neće biti osim našeg pljuvanja po internetu. Uzalud potrošeni novci za loš web server - smatra jedan građanin.

- Ovakav linč zaista je nepotreban, posebice zbog toga što sama Vlada ne otplaćuje dugove prema svojim dužnicima. A koliko se duga oprašta ovim našim "oligarsima" i "tajkunima" to ne treba ni spominjati. Ne znam da li je ovakva politika pravo lice socijaldemokracije - stoji u jednom komentaru. 

Također, mnogi su nezadovoljni činjenicom da popis nema opciju pretraživanja po imenu i prezimenu tvrtke ili građana, i pitaju koliko je koštala izrada ovog registra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1