News

Komentari 5

Grad o sifonu od 44.000 kuna: Ako Petek ne razumije razliku, trebao je zatražiti objašanjenje

Grad o sifonu od 44.000 kuna: Ako Petek ne razumije razliku, trebao je zatražiti objašanjenje

Podni sifon koji je pokazivao zastupnik ne predstavlja niti nepovratni ventil, a niti ZOPT, isti sifon se uopće ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, kažu iz Gradskog ureda za prostorno uređenje

Nakon što je zastupnik Gradske skupštine Renato Petek pokazao je novinarima sifon od 44.000 kuna, kakvih je više ugrađeno na sljemenskoj žičari, iako je, kaže, trebao biti naplaćen maksimalno 200 kuna, reagirali su i iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. 

Oni su priopćili kako je Petekova tvrdnja netočna. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sifoni na sljemenskoj žičari 

- Naime, na 11. stranici dopunskog izvješća koje je dostavljeno Gradskoj skupštini, a kojim su dani odgovori na sva pitanja koja su postavljena na sjednici Odbora za kontrolu, u odgovoru na pitanje broj 19., objašnjena je razlika između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT), koji zaštitnik od povratnog toka je ugrađen u objekt žičare, a njegova obvezna ugradnja propisana je Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga - priopćili su i objasnili o kakvom se sifonu radi. 

- Podni sifon koji je pokazivao zastupnik ne predstavlja niti nepovratni ventil, a niti ZOPT, isti sifon se uopće ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPT-a čija je ugradnja obvezna. Ukoliko zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje, odnosno dodatne obavijesti. Također, u bilo kojem trenutku je moguće pokazati zastupniku gdje je točno ugrađen ZOPT u samom objektu - istaknuli su. 

Najčitaniji članci