News

Komentari 0

Grad Petrinja donio odluku o radovima za opće dobro

Grad Petrinja donio odluku o radovima za opće dobro

Grad Petrinja donio je u petak Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade, a njome će si zainteresirane udruge ili javne ustanove moći osigurati povremenu dodatnu radnu snagu pri održavanju, čišćenjima...

Tom mjerom Grad Petrinja može angažirati radno sposobne ili djelomično radno sposobne korisnike zajamčene minimalne naknade s područja Petrinje. Rad za opće dobro se ne plaća, a mjesečno korisnici mogu biti angažirani 60 do 90 sati i to temeljem ugovora kojim se određuje trajanje rada, mjesto obavljanja rada, opseg i vrsta posla.

Troškove nastale vezano uz rad za opće dobro poput eventualne obuke ili zaštitne obuće i odjeće podmirivat će Grad Petrinja.

Centar za socijalnu skrb dostavljat će Gradu podatke o radno sposobnim i djelomično radno sposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade, kojih je na području Petrinje 240, a ostalu proceduru dogovarat će Grad s korisnicima.

Ovom mjerom Grad će pomoći zainteresiranima poput udruga ili javnih ustanova koje imaju potrebu za povremenom dodatnom radnom snagom, a istodobno omogućiti radno sposobnim osobama izlazak na tržište rada te doticaj i komunikaciju s potencijalnim poslodavcima.

Zainteresirani kojima treba dodatna povremena radna snaga mogu se javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Petrinje na telefon 044/515-254.

Najčitaniji članci