News

Komentari 6

Grad Zagreb pokrenuo kampanju #NEusamljenosti

Grad Zagreb pokrenuo kampanju #NEusamljenosti

Kampanja #NEusamljenosti usmjerena je na ohrabrivanje građana na akcije kojima će otkloniti osjećaj izoliranosti kod sebe i drugih, a posebice se odnosi na osobe starije dobi

Zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pokrenuo je kampanju #NEusamljenosti radi suzbijanja osjećaja usamljenosti i izolacije kod starijih građana Zagreba.

Kampanja #NEusamljenosti usmjerena je na ohrabrivanje građana na akcije kojima će otkloniti osjećaj izoliranosti kod sebe i drugih, a posebice se odnosi na osobe starije dobi, priopćeno je iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Grad Zagreb kampanju je pokrenuo u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, u suradnji sa Zakladom „Zajednički put“, Domom za djecu i odrasle žrtvama nasilja u obitelji “Duga – Zagreb” i udrugom Mirna Zona.

Oni su razvili ohrabrujuće poruke, vizuale, koji crtežima u vedrim tonovima i prizorima iz svakodnevnog života prenose jednostavnu, ali snažnu poruku: malim gestama možemo napraviti veliku razliku te motiviraju na komunikaciju.

Idućih će se tjedana vizuali s popratnim tekstovima koji potiču građane na telefoniranje obitelji, odlazak u trgovinu za susjeda i srdačno ophođenje sa sugrađanima biti na web stranicama i društvenim mrežama gradskih ustanova i organizacija civilnog društva.

Osim u online prostoru, poruke će građani moći čitati i na displejima ZET-ovih vozila, kao i na plakatima u domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba.

"A pozitivne posljedice ove male akcije ne moraju uopće ostati male – na nama je svima da znakovima pažnje djelujemo i u vlastitoj okolini", poručila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Iz Gradskog ureda kažu da su na oblikovanje kampanje utjecale spoznaje i zaključci dobiveni tijekom proteklog kriznog razdoblja.

"Način na koji gledamo na usamljenost značajno je izmijenjen tijekom pandemijskog iskustva i to je upravo ono na što želimo ukazati. Pandemija nam je svima približila usamljenost kao fenomen i omogućila da se identificiramo i solidariziramo s onima koji se osjećaju izoliranima", poručili su.

Ističu kako usamljenost, posebice u pandemiji, nije problem samo starijih osoba, nego se može pojaviti u bilo kojoj životnoj fazi.

"Upravo na male komunikacijske akcije želi potaknuti ova kampanja s ohrabrujućim porukama #NeMorateBitiSami i #MaliZnakoviPaznje", rekla je Galić.

 

Najčitaniji članci