News

Komentari 112

'Gradili smo sve od nule 1995., izgradit ćemo mi dom i opet'

'Gradili smo sve od nule 1995., izgradit ćemo mi dom i opet'

Otac Ivo i sin Mihael Roksandić iz Novog Sela Glinskog s tugom i očajem mogu gledati što je potres napravio od njihove imovine. Štala je puknula po pola, kuća je oštećena. Samo se nadaju da će potresi prestati

Samo da je živa glava. Samo da je ona živa. Kroz plač i očaj govori to Ivo Roksandić iz Novog Sela Glinskog dok korača preko hrpe cigli. Preko onoga što je nekad bila njegova štala.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

U potresu magnitude 6,2 po Richteru koji je u utorak pogodio Banovinu, štala mu je doslovno pukla na pola, a oštećena mu je i kuća. Stradalo je čitavo selo, nema kuće niti štale koja nema oštećenja.

- Samo da više ne trese i neka nam Bog pomogne. Mi smo se iz 1995. digli. Neka nam bog pomogne da stanu potresi, a mi ćemo dalje radit. Strašno je bilo jučer. Treslo je cijelu noć. Izgubio sam i mobitel. Imamo eto jedino taj auto, tu pokretnu kuću - govori Ivo kroz suze dodajući kako samo želi zdravlje, a sve ostalo će opet izgraditi.

Međutim, tugu za svojom imovinom ne može sakrit. Opet je briznuo u plač. Tugu ne može suspregnuti niti njegov sin Mihael.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ne znam što da kažem. Iz nule ćemo se opet pokušat izvući sve i sanirat ovo. Nadam se da će napokon ovo prestat da će se svi u selu i okolici vratiti svojim kućama, počet ispočetka i da neće biti više žrtava. Bilo je dosta ono u ožujku i ovo sad - rekao je mladi Mihael.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci