News

Komentari 88

Gradovi protiv zahtjeva HEP-a: Neće dopustiti skupo grijanje?

Gradovi protiv zahtjeva HEP-a: Neće dopustiti skupo grijanje?

Grijanje bi poskupjelo i do 37% u u šest gradova sjeverozapadne Hrvatske. HEP skuplje grijanje želi u Zagrebu, Osijeku, V. Gorici, Sisku, Zaprešiću i Samoboru

Nakon najave o poskupljenju grijanja gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić žurno je sazvao Gradsko vijeće. Rekao je za HTV da on, kao prvi čovjek Grada, iznosi negativno mišljenje o zahtjevu koji su primili od HEP-a. Podsjetimo, skuplje grijanje HEP želi u Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću i Samoboru.

Bandić će uložiti veto

Grad Zagreb se očitovao priopćenjem u kojem kaže da Grad Zagreb ima ovlast i nadležnost za neprihvaćanje ovakvog prijedloga, odnosno stavljanje veta na takav prijedlog i gradonačelnik će to pravo iskoristiti kada taj prijedlog dobije. Ovakav veto gradonačelnik će iskoristiti.

U Osijeku i Zaprešiću isto protiv poskupljenja

- Mi smo kao grad, kao što zakon nalaže, podnijeli zahtjev za HERA-ino mišljenje o tom poskupljenju. Znamo da je HERA od HEP-Toplinarstva tražila mišljenje zašto je to tako veliko poskupljenje, rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

I osječki gradski oci protive se poskupljenju toplinske energije jer bi to, kako kažu, bio još jedan udar na ionako loš standard građana.

- Sigurno nećemo dopustiti da građani na ovakav način budu ponovno stavljeni pred gotov čin. Smatramo da traženo poskupljenje nije opravdano u toj visini, rekao je Milan Kamenko, v. d. pročelnika Odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo grada Osijeka.

Grijanje bi poskupjelo i do 37 posto. Direktor HEP Toplinarstva, Robert Krklec rekao je kako su razlog poskupljenja povećani troškovi goriva. Naglasio je i kako cijene nisu mijenjali od početka 2009. godine.

- Mi smo u skladu s procedurom predložili jedinicama lokalne samouprave da povećamo cijene. Poskupljenje bi bilo za 36,7 posto - rekao je Krklec za Novu TV. Inače, HEP za poskupljenje mora dobiti odobrenje gradskih čelnika.

Najčitaniji članci